Δελτίο Ειδήσεων 10/12/2013

maximouΜπορεί το χθεσινό Eurogroup να μην είχε «κακές» ειδήσεις για τον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο, στην Αθήνα το κλίμα στους κόλπους της κυβέρνησης παραμένει τεταμένο, κυρίως λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις με την τρόικα. Πάντως, τις επόμενες ώρες  στην κυβέρνηση  πρέπει να δώσουν τα χέρια αναφορικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, πριν προχωρήσει η Αθήνα στη σχετική ρύθμιση που όπως όλες οι πληροφορίες αναφέρουν, θα κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα με ή χωρίς τελική συμφωνία με τους δανειστές, μαζί με τον νέο φόρο ακινήτων.

 

xionias sthn elladΟ χιονιάς μας επισκέπτεται και με τη… βούλα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, που το μεσημέρι της Τρίτης εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.  Η επιδείνωση έρχεται από σήμερα το βράδυ κι από τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Από το απόγευμα, ακόμη και περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο θα χιονίσει, δηλαδή στα χωριά του Πηλίου, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, νοτιότερα στην Αττικοβοιωτία σε όλα τα βουνά της  Στερεάς Ελλάδας.

 

efories kai diagrafh xrewnΜε νέα εγκύκλιο το Υπουργείο Οικονομικών κάνει γνωστό στις εφορίες ποια χρέη θα μπορούν να διαγράφουν ή και να μειώνουν. Όπως αναφέρεται,  η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί για τον χαρακτηρισμό των ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο και συμβεβαιωμένων οφειλών προς τρίτους ως ανεπίδεκτων είσπραξης πρέπει αποδεδειγμένα να έχουν εξαντληθεί σωρευτικά όλες οι ενέργειες για τον εντοπισμό πηγών αποπληρωμής και αναγκαστικής είσπραξης, χωρίς να έχει επιτευχθεί η πλήρης εξόφληση των οφειλών.

 

xatzidakisΚάθε διαθέσιμο ευρώ του νέου ΕΣΠΑ θα αξιοποιηθεί σε δράσεις προστιθέμενης αξίας σε κλάδους με συγκριτικά πλεονεκτήματα, περιορίζοντας τις συνέπειες τη κρίσης και ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και την απόδοση της δημόσιας διοίκησης, με τη χρηματοδότηση των δράσεων να είναι εμπροσθοβαρής. Αυτό σημείωσε συμπερασματικά, για τη σημερινή υποβολή της ελληνικής πρότασης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης.

 

khdeia mandelaΣτο στάδιο Σόκερ Σιτι της Νότιας Αφρικής ξεκίνησε σήμερα η επίσημη επιμνημόσυνη δέηση για τον Νέλσον Μαντέλα άρχισε σήμερα με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Νότιας Αφρικής, παρουσία της οικογένειας του εκλιπόντα, δεκάδων αρχηγών κρατών, εστεμμένων και χιλιάδων Νοτιοαφρικανών. Ο Μαντέλα πρέπει να «χαμογελά» από τον ουρανό στη θέα του κόσμου που έχει συγκεντρωθεί σήμερα για την επίσημη τελετή στο στάδιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειάς του, ο στρατηγός Ταντουξόλο Μαντέλα.

 

erdoganΠροκλητικός για άλλη μια φορά εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας μπροστά σε πληθυσμούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Όταν λέμε Θράκη, εννοούμε και τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή το Kircaali και Deliorman της Βουλγαρίας ακόμα και περιοχές έως τα Σκόπια και τη Βοσνία» ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ σε δημόσια ομιλία του στην Κεσάνη, τονίζοντας παράλληλα ότι η ζωντανή ιστορία της Τουρκίας αναφορικά με την ευρωπαϊκή πλευρά της βρίσκεται σ αυτά τα εδάφη.

Αλέξανδρος Πήχας

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.