Δελτίο Ειδήσεων 1/12/2013

lhgmena farmakaΕξαρθρώθηκε σπείρα η οποία διακινούσε επικίνδυνα φάρμακα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ληγμένα, κάποια πάνω από 10 χρόνια. «Εγκέφαλος» θεωρείται μια 39χρονη φαρμακοποιός από τον Πειραιά και συνεργοί της ένας 60χρονος Έλληνας και ένας 30χρονος Αλγερινός.Και οι τρεις συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π) του Υπουργείου Υγείας, που ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί και ολοκληρώθηκε το Σάββατο, στον Βύρωνα και στον Πειραιά. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 39χρονη, που διατηρεί φαρμακείο στον Πειραιά, την τελευταία εξαετία προμήθευε σε τακτά χρονικά διαστήματα τους δύο συνεργούς της με μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία φαρμάκων, χωρίς νόμιμα παραστατικά και χωρίς συνταγογράφηση.

syntaxiodotisiΝα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και να μειωθούν οι κατώτερες συντάξεις καθώς το ποσοστό αναπλήρωσής του μισθού σε αυτές είναι πολύ μεγαλύτερο από τις υψηλές ζητά με την 370 σελίδων έκθεσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Σύμφωνα με την έκθεση παρά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, η μέση ηλικία αποχώρησης των ανδρών, με στοιχεία του 2012, είναι 61,9 έτη και για τις γυναίκες στα 60,3 έτη, όταν μέση ηλικία συνταξιοδότησης στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 64,2 και 63,1 αντίστοιχα. Μάλιστα, η έκθεση κατατάσσει την Ελλάδα στις πέντε χώρες με τα πιο χαμηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανάμεσα σε 34 που εκπροσωπούνται στο διεθνή οργανισμό. Για το λόγο αυτό βάζει στο στόχαστρο τις πρόωρες συντάξεις και προβλέπει ότι στην Ελλάδα μετά τις επερχόμενες (το 2014) αλλαγές στο ασφαλιστικό κανένας δεν θα συνταξιοδοτείται πριν από τα 67 μέχρι το 2020.

dhmoskophshΜικρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 0,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό κυριακάτικης εφημερίδας. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 23% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%, με τρίτη τη Χρυσή Αυγή, το ποσοστό της οποίας ανέρχεται στο 7,9%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,1%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3,4%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 45,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 32,3%, ενώ κανένας από τους δύο απαντά το 20,2% των ερωτηθέντων. Στην ερώτηση εάν μέχρι τις εκλογές πρέπει ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και άλλες κινήσεις από τον χώρο της Κεντροαριστεράς να σχηματίσουν όλοι μαζί ένα νέο πολιτικό κόμμα το 46,6% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι».

aplhrwtoi ergazomenoi“Μέσα” βάζουν κάθε μήνα τους υπαλλήλους τους σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις της χώρας ενώ μόνο 4 στους 10 παίρνουν κανονικά το μισθό τους χωρίς καθυστέρηση. Σύμφωνα με εμπειρικές μελέτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής, μόνο μία στις δύο επιχειρήσεις καταβάλει κάθε μήνα τη μισθοδοσία των εργαζομένων της. Χαρακτηροτικό είναι πως οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις σημειώνονται στους τομείς φύλαξης, τουρισμού, διαφήμισης, κινηματογράφου, ιματισμού, οδικής βοήθειας. Στο μεταξύ ευρεία είναι η έκταση των ψευδώς δηλωθέντων, όπως «βλέπουν» οι Επιθεωρητές Εργασίας πίσω από τη μεγάλη αύξηση των μεγεθών της μερικής απασχόλησης. Σε αρκετές περιπτώσεις, αυτό «κρύβει» μισθωτούς που εργάζονται μεν επί οκτώ ώρες αλλά δηλώνονται για τέσσερις ή πέντε ώρες με το 50% του μισθού.

fugadeush ths prw8jpourgouΕκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε αθλητικό κέντρο της αστυνομίας στη Μπανγκόκ όπου βρισκόταν η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα, η οποία ωστόσο κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, όπως ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. Επιπλέον, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εισβάλουν στο αρχηγείο της εθνικής αστυνομίας στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, αλλά και για να τους εμποδίσει να πραγματοποιήσουν πορεία προς την έδρα της κυβέρνησης. Μάλιστα, οι επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλωτών έχουν καλέσει τους οπαδούς τους να καταλάβουν 10 υπουργεία, έξι τηλεοπτικούς σταθμούς, το αρχηγείο της αστυνομίας και την έδρα της κυβέρνησης, όπου βρίσκεται και το γραφείο της Γινγκλάκ.

o-suros-prothupourgos-ouael-xalki-arxeiouOι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κερδίζουν τον πόλεμο εναντίον των εξεγερμένων και δεν θα σταματήσουν για όσο διάστημα εξακολουθεί να υπάρχει έστω και ένας αντάρτης, δήλωσε ο σύρος πρωθυπουργός Ουάελ Χάλκι, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ιράν. Μάλιστα, επέμεινε στη θέση της Συρίας ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία, παρά τις εκκλήσεις της Δύσης, και τόνισε ότι η εποχή «των απειλών και του εκφοβισμού έχει περάσει ανεπιστρεπτί, ενώ τώρα στο συριακό έδαφος ξεκινά η εποχή της νίκης και της περηφάνιας». «Η συριακή κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει (να υπάρχει) ούτε ένας τρομοκράτης στο συριακό έδαφος», υπογράμμισε ο κ. Χάλκι μιλώντας στον πρώτο αντιπρόεδρο της ιρανικής κυβέρνησης Εσχάκ Τζαχανγκίρι.  Πάντως, ο απολογισμός και από τις δύο πλευρές είναι βαρύς, με τη Χεζμπολάχ να έχει χάσει τουλάχιστον 25 μαχητές στην ανατολική Γούτα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές από τον Λίβανο.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.