Δελτίο Ειδήσεων 16-03-2014

troika kai apaitoumena«Υπάρχει πρόοδος σε όλες τις ενότητες, αλλά η νύχτα θα είναι μακρά», εκτιμούσαν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σχετικά με τις μαραθώνιες συσκέψεις που έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής, μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και της τρόικας, και οι οποίες εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν και αύριο Δευτέρα.

 

dhmarΔεκάδες προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών και της διανόησης στηρίζουν με διακήρυξή τους τη δημιουργία του τρίτου πόλου, που πρόσφατα παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης υπό την επωνυμία ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία. Μεταξύ των υπογραφών ξεχωρίζουν αυτές του λογοτέχνη Μάνου Ελευθερίου, και των σκηνοθετών Κώστα Κουτσομύτη και Πένυς Παναγιωτοπούλου.

 

17664038_EV_ETHIA_EKTHESH_TRAPEZA_ELLADOS_2013_PROBOPOYLOS_45.limghandlerΤην ανάγκη δημιουργίας επιχειρήσεων-εθνικών πρωταθλητών, οι οποίες θα προκύψουν από την ανασυγκρότηση προβληματικών επιχειρηματικών κλάδων και θα είναι σε θέση να βγουν ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, θεωρεί ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας προϋπόθεση για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση.

 

TsiprasOmiliaΒέβαιος ότι προετοιμάζεται στημένη έξοδος στις αγορές εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του.  Όπως ανέφερε, «θα πρόκειται για μια στημένη, θεατρική έξοδο, με προσυμφωνημένη αγοραπωλησία με συγκεκριμένο οίκο, που θα του αποδώσει μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη».

 

krimaia-rosiaΈκλεισαν οι κάλπες στην χερσόνησο της Κριμαίας. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τα πρώτα exit polls δείχνουν πως το 93% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της ένωσης της χερσονήσου με τη Ρωσία.  Παράλληλα, εξελίσσεται και ένα διπλωματικό θρίλερ ανάμεσα στη Ρωσία και τις δυνάμεις της Δύσης.

 

boing - maliasian airlinesΣτην περιοχή των στενών της Μάλακα εστιάζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών. Το πρωί της Κυριακής ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας της Μαλαισίας έστειλε σήμα σε όλα τα παραπλέοντα πλοία να σπεύσουν στο σημείο. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το οικείο Υπουργείο Μεταφορών έχει ζητηθεί από 2 και πλέον χώρες να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Μπόινγκ.

 

Alex

 

Αλέξανδρος Πήχας

alexpi.roadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.