Δελτίο Ειδήσεων 16-2-2014

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για το πλεόνασμα, την ανεργία που πλήττει την χώρα μας, την επιβαρυμένη φορολόγηση καθώς και για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπογραμμίζει πως μετά την καταπολέμηση της ανεργίας, η επόμενη μεγάλη προτεραιότητά του είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, όμως επισημαίνει  ότι χρειάζεται προσοχή να μην επιστρέψουμε στα ελλείμματα.

 

Από 4.000 έως και 20.000 ευρώ μπορούν να ελπίζουν ότι θα εισπράξουν ως αναπροσαρμογή του εφάπαξ τους απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ανάλογα με τον βαθμό της αποστρατείας τους, μετά από την απόφαση – δικαίωση του ΣτΕ. Το εφάπαξ βοήθημα των στρατιωτικών χορηγείται από τρία διαφορετικά Ταμεία (Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοήθειας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας), αλλά έχει τον ίδιο τρόπο υπολογισμού για όλους και είναι ευθέως συνδεδεμένο με τον βασικό μισθό της αποστρατείας.

 

ADONIS GEORGIADHSΜπαρούτι μυρίζει και πάλι ο χώρος της Υγείας, καθώς τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ υποχρεώνονται να βάλουν «λουκέτο» για έναν ολόκληρο μήνα και να ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει δώσει περιθώριο έως αύριο στις Περιφερειακές Διευθύνσεις προκειμένου να προχωρήσουν στην εκκαθάριση, δηλαδή να παραλάβουν τα κτίρια, τα μηχανήματα και όλα τα υλικά των πολυϊατρείων και στη συνέχεια να τα σφραγίσουν.

 

αγροτεςΝέο μαζικό συλλαλητήριο ως απάντηση «της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους», πραγματοποίησαν οι πολίτες της Θεσσαλίας στον κόμβο Νίκαιας. Εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν επί της ΠΑΘΕ όπου απέκλεισαν την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο με αποτέλεσμα αυτή να διεξάγεται από παράδρομους. Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προς τους συγκεντρωμένους, «τα μέτρα αυτά είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία».

 

oli-ren-sunenteuksi-tupou-meta-ti-sunantisi-ton-upourgon-oikonomikon-tis-ee«Από το καλοκαίρι και μετά» θα συζητηθούν η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας και το χρηματοδοτικό κενό των ετών 2015 – 2016, σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Όλι Ρεν, ο οποίος υπενθυμίζει ότι τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για τα ελληνικά δημοσιονομικά μεγέθη θα είναι διαθέσιμα στις 23 Απριλίου. Αναφορικά με τα κενά χρηματοδότησης για το 2015 και 2016 και με το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, ο ευρωπαίος αξιωματούχος λέει πως η σχετική συζήτηση θα γίνει «μόνο όταν θα ξέρουμε εάν η Ελλάδα πέτυχε τον προηγούμενο χρόνο πρωτογενές πλεόνασμα».

 

550_334_279237Πλήρη στήριξη στον Πρόεδρο Αναστασιάδη παρέχει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τόσο στο Κυπριακό όσο και στην οικονομία, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Ο κ. Μπαρόζο αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «αξίζει ισχυρή πολιτική στήριξη από τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου» και «όχι παρτιζάνικες προσεγγίσεις» , ενώ τονίζει την ανάγκη για «γενική πολιτική συναίνεση» στη διαχείριση των δύο μεγάλων μετώπων, της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και της επανόδου της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.

Alex

 

 

 

Αλέξανδρος Πήχας
alexpi.roadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.