Δελτίο Ειδήσεων 18-2-2014

74cd274155ce3c206f5c3819ab5621e9_XLΣτη σύλληψη δύο ανδρών για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Ολυμπίας-Τριφυλίας προχώρησε η αστυνομία. Ένας ανήλικος Έλληνας και ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν τον ιερέα με μαχαίρι.Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες από την πρώτη στιγμή επικεντρώθηκαν σε άτομα που ο άτυχος αρχιμανδρίτης γνώριζε και θα επέτρεπε να μπουν οποιαδήποτε ώρα στο σπίτι του, καθώς δεν υπήρξε καμία παραβίαση, ωστόσο όλοι οι χώροι βρέθηκαν από τους αστυνομικούς άνω – κάτω.

 

550_334_299446Με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αλλαγές στη φορολόγηση του λεγόμενου επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «η φορολόγηση του επιδόματος, που αφορά τις μάχιμες μονάδες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, επανέρχεται στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα».

 

tsiprasΔριμεία επίθεση κατά του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, εξαπέλυσε το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το θέμα των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.«Το κλείσιμο των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ και η εκχώρηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον ιδιωτικό κερδοσκοπικό τομέα, αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή με εγκληματικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.»

 

bouliΚριτική στην κυβέρνηση ότι με την πολιτική της οδηγεί τους αγρότες σε κινητοποιήσεις ασκούν 33 βουλευτές της Ν.Δ. με ερώτηση που κατέθεσαν στους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. «Η υλοποίηση μέσω εγκυκλίων, της νομοθετικής ρύθμισης για την φορολόγηση των αγροτών, λόγω ασαφειών, ελλείψεων, αλλά και κακών χειρισμών, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους αγρότες και τους έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

bankog episodeiaΈνας αστυνομικός και δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν στην Μπανγκόκ κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας για την ανακατάληψη δημοσίων κτηρίων και χώρων που έχουν καταλάβει από τον Νοέμβριο οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ιατρικού Κέντρου Εραουάν, οι διαδηλωτές σκοτώθηκε από τα πυρά αγνώστου στη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

 

oukranaΣυγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο Κίεβο ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κοντά στο ουκρανικό κοινοβούλιο, στο οποίο θα συζητηθεί σήμερα η συνταγματική μεταρρύθμιση για τον περιορισμό των προεδρικών εξουσιών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βομβίδες κρότου-λάμψης και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον του κλοιού των αστυνομικών γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Alex

 

 

Αλέξανδρος Πήχας

alexpi.roadstory@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.