Δελτίο Ειδήσεων 23-03-2014

papouliasΗ οριστική έξοδος από την κρίση εξαρτάται από το εάν θα εφαρμοστεί άμεσα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει το μνημόνιο και τις λογικές του μνημονίου, τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

 

syrizaΤην ανάγκη ενωτικής συμπόρευσης όλων, «για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της, αλλά και για τη στήριξη μιας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

steΣτο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη λειτουργία του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων, οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια και την πιλοτική εφαρμογή του».

 

11733906_OSM02_SYRIA_CRISIS__0622_11.limghandlerΣυριακό αεροσκάφος κατερρίφθη από τον τουρκικό στρατό το μεσημέρι της Κυριακής. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του κατέρριψαν ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

 

boing malaisianΝέα στοιχεία, αυτή τη φορά από γαλλικούς δορυφόρους, σχετικά με αντικείμενα στον νότιο διάδρομο των ερευνών που μπορεί να σχετίζονται με το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines, ερευνούν οι αρχές, σύμφωνα με τη Μαλαισία.

 

oukrania-stratiotesΟ κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία αυξάνεται, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της νέας μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου Αντρέι Ντεστσίτσια, καταγγέλλοντας την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

 

Alex

 

Αλέξανδρος Πήχας

alexpi.roadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.