Δελτίο Ειδήσεων 26-03-2014

gsseΑίσια κατάληξη είχαν σήμερα, Τετάρτη, οι διαβουλεύσεις των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ, καθώς κατέληξαν σε συμφωνία και έτσι υπεγράφη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Όπως ανακοινώθηκε, με τη νέα ΕΓΣΣΕ διατηρείται το επίδομα γάμου, ενώ λαμβάνουν τέλος «οι αλόγιστες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων».

 

steΣύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δε θα βάζουν «χέρι» οι φορείς του Δημοσίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο οφειλέτης  έτσι ώστε να μπορεί  να ασκήσει να ένδικα μέτρα ενώπιον των δικαστηρίων  ή να πάει να εξοφλήσει ή  να ρυθμίσει το χρέος του.

 

syrizaΗ πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση, υπογραμμίζει εκτενής ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ενόψει των εκλογών του Μαΐου, προσπαθεί να πείσει για το ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα έφτασε το τέλος του μνημονίου και η μη λήψη νέου δανείου».

 

farmakopoioi-farmakeio-apergiaΤα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά διαμηνύει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, την ώρα που έχει ήδη ξεκινήσει η απεργία διαρκείας των φαρμακοποιών, αφού επισημαίνουν ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που οδηγεί στην εξόντωση το φαρμακείο και την φαρμακευτική περίθαλψη.

 

malaisia-eksafanisi-aeroskafous-boeing-tis-malaysia-airlinesΟι μαλαισιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι  έχουν εντοπιστεί μέσω δορυφόρου 122 αντικείμενα, τα οποία πιθανόν να αποτελούν συντρίμμια του εξαφανισμένου Boeing. Τα αντικείμενα, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν, εντοπίστηκαν από γαλλικό δορυφορικό σύστημα.

 

madouroΤη σύλληψη τριών ανώτατων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. Την είδηση της σύλληψης των αξιωματικών ανακοίνωσε ο Νικολάς Μαδούρο στους υπουργούς Εξωτερικών της UNASUR (Ένωση χωρών της Νοτίου Αμερικής), οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα, ενώ κατά την κυβέρνηση, οι τρεις διατηρούν δεσμούς με την Αντιπολίτευση.

 

Alex

 

Αλέξανδρος Πήχας

alexpi.roadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.