Δελτίο Ειδήσεων 27/05/2013

Με το Μέγαρο Μαξίμου να έχει στηλώσει τα πόδια και τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη να εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων ο αντιρατσιστικός νόμος, ξεκίνησε στις 18.00 η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών. Η κυβέρνηση, με την κίνηση να δώσει στην δημοσιότητα λίγες ώρες πριν την σύσκεψη το πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, το οποίο περιγράφει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη ως αόριστο και αντισυνταγματικό, δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να καταθέσει νεο νομο στην Βουλή. Μάλιστα αυτό το έκανε ξεκάθαρο νωρίτερα και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Αθανασίου ο οποίος είπε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές.

 

Ενέδρες έξω από σχολεία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, έστηνε 40χρονος παιδεραστής, ο οποίος παρακολουθούσε ανήλικα κορίτσια μέχρι τα σπίτια τους και, προσποιούμενος τον αστυνομικό, τα παρέσυρε και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις. Ο 40χρονος, ο οποίος είναι από παλιά γνωστός στην Αστυνομία για παρόμοιες επιθέσεις, συνελήφθη προχθές το απόγευμα στα Πετράλωνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έστηναν εδώ και καιρό μπλόκα, μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλικές επιθέσεις στα παιδιά τους. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν λίγη ώρα μετά την τελευταία του επίθεση σε ανήλικη, σε βάρος της οποίας είχε ασελγήσει. Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς εντόπιζε ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας 8 έως 14 ετών, την ώρα που έφευγαν από το σχολείο τους μετά τη λήξη των μαθημάτων.

 

Σαφή και κατανοητά και μέσα στις δυνατότητες των μαθητών, χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων τα σημερινά θέματα των Αρχαίων Ελληνικών στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι. Ως τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, χαρακτηρίζονται τα θέματα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, στις Πανελλήνιες που διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά. Εξάλλου, η Ένωση Φιλολόγων αναφέρει ότι το διδαγμένο κείμενο αναφέρεται στις έννοιες της πόλης και του πολίτη. Από την άλλη, η Ελληνική Μαθηματική Eταιρεία  τονίζει ότι τα θέματα είναι τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών και απαιτούν ειδικές τεχνικές, που ίσως δεν προωθούν την έλξη και την αγάπη των μαθητών στα Μαθηματικά. Τέλος, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προτίθεται να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με μελέτη και διερεύνηση, για το περιεχόμενο και τον τρόπο εξέτασης των Μαθηματικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Καίνε τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις φορολογικές δηλώσεις τους, καθώς, έχει προκύψει ότι οι εξαδέλφες του πρώην υπουργού και οι σύζυγοί τους κατέχουν μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην εφορία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύψος της φοροδιαφυγής εκτιμάται από 1.850.000 ευρώ έως και 2,5 εκατομμύρια. Εάν οι πληροφορίες επαληθευθούν η υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λανγκάρντ θα πάρει άλλη τροπή, καθώς δυσχεραίνεται όχι μόνο η θέση των εξαδέλφων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον ομόλογό του της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.  Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαιρέτισε τη μεταρρυθμιστική πολιτική που εφαρμόζει η σερβική κυβέρνηση, καθώς και τα αποτελέσματα, που επιτυγχάνει η Σερβία στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Βούτσιτς από την πλευρά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον κ. Παναγιωτόπουλο για τη στήριξη της Ελλάδας στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας, καθώς και για την υποστήριξη, που παρέχει, στην προσπάθεια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας.

 

Tη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, περιγράφει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΈΘνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μιλά για μια καινούργια προσπάθεια «χωρίς κεκτημένα και προαπαιτούμενα» και φέρνει ως παράδειγμα τη στάση, που θα τηρήσει ο Συνασπισμός, με τις αποφάσεις του Διαρκούς Συνεδρίου του.  «Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα ισχυριστεί ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μειωμένη δημοκρατία. Ας τελειώνουμε με τα ανέκδοτα» υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας. Μάλιστα, επιμένει στην ανάγκη για ενότητα της Αριστεράς, η οποία θα φθάνει έως την Αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας.

 

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.