Δελτίο Ειδήσεων 03-03-2014

σαμαράς - βενιζέλοςΜετά από μια μαραθώνια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, παρουσία και των υπουργών Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κυβερνητικό στέλεχος τόνιζε ότι έχει μεν επιτευχθεί πρόοδος, αλλά «πλέον βρισκόμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να ληφθεί η μία ή η άλλη πολιτική απόφαση» για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έως το Eurogroup.

 

tsiprasΝέα κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη στάση του στην κρίση της Ουκρανίας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι, για μια ακόμη φορά, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ουραγός των εξελίξεων». Ο κίνδυνος πολέμου στην Ουκρανία και ο διαμελισμός της χώρας εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη και για την ευημερία των λαών της Ευρώπης, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

hahn_502_355Την άποψη πως στην Ελλάδα υπάρχουν ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης, που ο ίδιος ελπίζει ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα γίνει αισθητή και στους πολίτες, εξέφρασε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση. Ο ίδιος ευελπιστεί πως και εφέτος, όπως και πέρυσι, θα υπάρξει στην Ελλάδα μια καλή τουριστική περίοδος, που θα δώσει τα απαραίτητα κίνητρα ανάπτυξης.

 

kinaextremistesΗ κινεζική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τουλάχιστον πέντε υπόπτων μελών της ομάδας που πραγματοποίησε την επίθεση με μαχαίρια στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας χθες βράδυ κατά την οποία τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν.Παράλληλα, ένοπλοι αστυνομικοί των μονάδων καταστολής φρουρούν το σταθμό, ενώ η κίνηση του επιβατικού κοινού ήταν μεγάλη λίγες ώρες μετά την επίθεση.

 

140204111646-01-ukraine-0204-horizontal-galleryΣφίγγει τον στρατιωτικό κλοιό η Ρωσία στην Κριμαία της Ουκρανίας. Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι οι ρώσοι στρατιώτες ξεπερνούν πλέον κατά πολύ την στρατιωτική παρουσία της Ουκρανίας. Δύο μεγάλες στρατιωτικές βάσεις έχουν περικυκλωθεί από ρωσικά στρατεύματα και έχουν καταληφθεί σημαντικές εγκαταστάσεις, όπως τα αεροδρόμια. Ουκρανοί συνοριοφύλακες κάνουν λόγο για συγκέντρωση ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων στις όχθες της θαλάσσιας περιοχής, που χωρίζει τη Ρωσία από την Κριμαία.

Alex

 

Αλέξανδρος Πήχας

alexpi.roadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.