Δεν υπεγράφη η τροπολογία για τις υπεραστικές συγκοινωνίες

Η τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή μέσα στο νομοσχέδιο για τις υπεραστικές συγκοινωνίες προέβλεπε για τα πρόσωπα που καταθέτουν δήλωση «πόθεν έσχες» να μη δηλώνουν τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών. Έτσι δεν θα γίνονταν αντικείμενο ελέγχου από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροπολογία, που εισήχθη από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, έφερε τις υπογραφές πολλών άλλων υπουργών της κυβέρνησης, όχι όμως της ηγεσίας του συναρμόδιου υπουργείου, αυτού των Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, και ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, φέρονται να αρνήθηκαν να υπογράψουν την τροπολογία, προφανώς αντιλαμβανόμενοι το σκανδαλώδες του πράγματος.

Στοιχείο που φαίνεται πως διέφυγε της προσοχής του στενού επιτελείου του κ. Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας έκθετο τον πρωθυπουργό. Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς τελικά να παρέμβει, για να διαλύσει τη νεφελώδη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί σε βάρος της κυβέρνησης, εξαιτίας των δικαιολογημένων αντιδράσεων εντός και εκτός κοινοβουλίου, ύστερα από την επιμονή του newsbomb.gr με συνεχή δημοσιεύματα, το οποίο αποκάλυψε τις «σκοτεινές πλευρές» της τροπολογίας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να αποσυρθεί η τροπολογία, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά, όπως άλλωστε τόνισε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου, κατά τη σχετική του παρέμβαση στη βουλή. Ο κ. Σαμαράς συχνά έχει τονίσει τη δέσμευση της κυβέρνησής του στη διαφάνεια και στη μηδενική ανοχή στη διαφθορά και πιστός σε αυτές τις αρχές απέτρεψε να τεθεί προς ψήφιση μία ακόμα χαριστική και προς εφοπλιστές, αλλά και προς πάσης φύσεως «λαθρέμπορους» -όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς- διάταξη.

Πηγή:newsbomb.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.