Δελτίο Ειδήσεων Ελλάδας 12/04/2013

 

Τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση αξιοποίνων πράξεων από το «ναυάγιο» της συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με την  Eurobank διέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επόπτης των οικονομικών εισαγγελέων Νίκος Παντελής. Με αυτή την απόφαση ανοίγει ο φάκελος για την  αναζήτηση πολιτικές ευθυνών και παραλείψεων και από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

 

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Eurogroup στο οποίο κεντρική θέση κατείχε η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα, αν υπάρχουν ακόμη  αρκετές μεταρρυθμίσεις που αφορούν τις τον Δημόσιο τομέα που μένουν στα χαρτιά. Η συνδιάσκεψη μάλιστα  ενθαρρύνει την ελληνική πλευρά να προχωρήσει στην άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να συνεδριάσει το Euro Working Group και να αποφασίσει για την εκταμίευση της δόσης.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κυβέρνηση και τρόικα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, μετά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση που οδήγησε σε σύγκλιση σε αρκετά θέματα που βρίσκονταν στο τραπέζι της διαπραγμάτευση, ενώ παράλληλα τονίζουν πως αποκλείεται η λήψη νέων μέτρων υπό το φόβο δημοσιονομικού κενού.

 

 

 

Στο ύψος των 2,8 δις. ευρώ φαίνεται να είναι η επιρροή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στη διαμόρφωση του ΑΕΠ, όπως ανακοινώσε σήμερα με δελτίο τύπου η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας με βάση τα στοιχεία του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομική πορεία. Παράλληλα, σύμφωνα με την έκθεση, η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να αναδειχθεί σε βασικό συντελεστή του νέου αναπτυξιακού προτύπου της χώρας.

 

 

Σε ημερίδα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι εντός των επόμενων δέκα ημερών αναμένεται να αρχίσουν και πάλι τα έργα στους τέσσερις βασικούς οδικούς άξονες δήλωσε. Έτσι, με τη χρήση των κοινοτικών κονδυλίων  και τη μεγάλη εισροή κεφαλαίων από το ΕΣΠΑ κατέστη εφικτή η συμφωνία  για τις αποζημιώσεις στις εταιρίες κατασκευής των δημοσίων έργων, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται και η συμφωνία με τις τράπεζες για την αποδέσμευση των εν λόγω κεφαλαίων.

 

 

Σημαντική νίκη πέτυχε η μπασκετική ομάδα του Παναθηναϊκού, που νίκησε στη Βαρκελώνη με 65-66 την Μπαρτσελόνα για τον δεύτερο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και ισοφάρισε τις νίκες της προημιτελικής σειράς της Euroleague σε 1-1. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Αθήνα όπου οι «πράσινοι» θα ψάξουν τις δύο νίκες που θα τους στείλουν στο Final4 του Λονδίνου.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.