Δηλώσεις Ολάντ για την Ελλάδα

Σε σημερινή του συνέντευξη σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, μιλά εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμονή της σημαντικής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως “τα χειρότερα – δηλαδή η κατάρρευση της ευρωζώνης – πέρασαν, επειδή λάβαμε τις κατάλληλες αποφάσεις στη σύνοδο του Ιουνίου και τις προχωρήσαμε γρήγορα”.

Όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα, ο Φρανσουά Ολάντ το θέτει πρώτο στην ατζέντα των συζητήσεων και αναφέρει χαρακτηριστικά: “προτεραιότητά μας σίγουρα είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία έχει εργαστεί σκληρά” και διαβεβαιώνει τους δημοσιογράφους πως η Ελλάδα δεν φεύγει από τη ζώνη του ευρώ”!

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των χωρών που χρειάζονται τη βοήθειά της και είναι υπέρ της επίλυσης όλων των τρεχόντων καυτών ζητημάτων έως το τέλος του 2012.

Όσον αφορά την Άνγκελα Μέρκελ, τονίζει πως η καγκελάριος είναι σαφής και ότι “λέει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι”, κάτι που τον βρίσκει σύμφωνο.

Ανταπόκριση από τη Γαλλία      

για το roadstory.gr: Διονύσης Λιανός

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.