«Διάσημα» σημεία αυτοκτονίας στον πλανήτη

Clifton Bridge

Προειδοποιούνται όσοι παρουσιάζουν κάποια ευαισθησία στο θέμα της αυτοκτονίας να μη συνεχίσουν την ανάγνωση!

Τα παρακάτω μέρη του πλανήτη αποτελούν αξιοθέατα που προσελκύουν πλήθος κόσμου απ’ όλον τον πλανήτη, όχι όμως πάντα για τουριστικούς σκοπούς. Τα σημεία αυτά έχουν επισκιαστεί από τις αυτοκτονίες πολλών ανθρώπων, καθώς αποτελούν τα πιο συνήθη μέρη που επιλέγουν οι αυτόχειρες για να προβούν στο απονενοημένο.

Η γέφυρα Golden Gate :

golden gate bridge
Η κρεμαστή γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο χτίστηκε το 1937 και συνδέει το βόρειο άκρο της χερσονήσου του Σαν Φρανσίσκο με την κομητεία Μαρίν. Είναι από τα αναγνωρίσιμα διεθνώς σύμβολα, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σύχρονα θαύματα του κόσμου. Ωστόσο αυτή η γέφυρα φέρει και μια ζοφερή ιστορία, αφού είναι το Νο 1 σημείο αυτοκτονιών στον πλανήτη, μετρώντας περίπου 1500 αυτοκτονίες από την κατασκευή της.

Το δάσος Aokigahara:

aokigahara forest
Το δάσος αυτό της Ιαπωνίας έχει γίνει γνωστό για την έντονη φημολογία που το περιβάλλει καθώς έχει αναφερθεί ότι υπάρχουν φαντάσματα και παραφυσική δραστηριότητα. Στο δάσος Aokigahara σημειώνονται κατά μέσο όρο 70 αυτοκτονίες το χρόνο.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα:

καταρρακτες νιαγαρα
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα εκτείνονται κατά μήκος των συνόρων του Καναδά και της Νέας Υόρκης. Ωστόσο δεν αποτελούν μόνο φυσικό σύνορο, αλλά και έναν δημοφιλή προορισμό για όσους θέλουν να αυτοκτονήσουν. Έτσι στους καταρράκτες διαπράττονται 23 αυτοκτονίες κάθε χρόνο.

Το Beachy Head:

beachy head
Ο υψηλότερος γκρεμός στη Βρετανία βρίσκεται στη νότια ακτή της Αγγλίας και έχει ύψος 162 μέτρα. Στο σημείο αυτό περίπου 20 άνθρωποι το χρόνο αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με τις συνολικές αυτοκτονίες σε αυτό το μέρος να αγγίζουν τις 500.

Η γέφυρα Clifton:

Clifton Bridge
Μία άλλη διάσημη κρεμαστή γέφυρα είναι αυτή του Clifton στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας από τη συγκεκριμένη γέφυρα έγινε το 1885 από μια γυναίκα, της οποίας η φούστα λειτούργησε σαν αλεξίπτωτο και την έσωσε. Έκτοτε οι αυτοκτονίες που διαπράχθηκαν εκεί ξεπερνούν τις 500, με τα μέτρα ασφαλείας που τοποθετήθηκαν το 1998 να τις μειώνουν στις μισές τα επόμενα χρόνια.

Η γέφυρα Prince of Edward Viaduct:

prince of edward viaduct bridge
Η οδογέφυρα αυτή βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά. Από την κατασκευή της μέχρι σήμερα 400 άνθρωποι έδωσαν τέλος στη ζωή τους από αυτή. Οι αρχές, για να μη συνδεθεί η γέφυρα με τους θανάτους περισσότερων ανθρώπων, τοποθέτησαν ένα προστατευτικό φράγμα, το οποίο κατάφερε να αποτρέψει πολλούς από το εν λόγω εγχείρημα, καθώς έκτοτε δε σημειώθηκε ούτε μία αυτοκτονία, καθιστώντας τη γέφυρα αυτή το μόνο μέρος της λίστας που κατάφερε κάτι τέτοιο.

Η γέφυρα του Colorando:

colorando bridge
Η γέφυρα είναι επίσης γνωστή ως San Diego Colorando Bridge και βρίσκεται στο State Route 75. Μετρά πάνω από 200 αυτοκτονίες ανθρώπων από το 1972, αποτελώντας από τις πιο «γνωστές» γέφυρες που επιλέγουν όσοι επιθυμούν να αυτοκτονήσουν.

Ο Πύργος του Άιφελ:

Eiffel-Tower
Ο πύργος αυτός χτίστηκε το 1889 και αποτελεί το υψηλότερο κτίριο του Παρισιού. Είναι σήμα κατατεθέν της Γαλλίας και από την ημέρα που άνοιξε για το κοινό πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι τον έχουν επισκεφθεί. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία πάνω από 350 άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να πηδήξουν από τους ορόφους του ή να κρεμαστούν από αυτόν, ενώ μόνο 2 εξ’ αυτών κατάφεραν να επιβιώσουν.

Η γέφυρα Aurora:

aurora bridge
Η γέφυρα Aurora βρίσκεται στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Μετρώντας πάνω από 230 θανάτους σε αυτή τη γέφυρα, οι ειδικοί μελετούν μέτρα ασφαλείας που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μετριάσουν τον αριθμό των αυτοχείρων.

Η γέφυρα Jacques Cartier:

Jacques Cartier Bridge
Χτισμένη κατά μήκος του ποταμού Αγίου Λαυρεντίου στον Καναδά, η γέφυρα αυτή δεν έχει καταφέρει να αποτρέψει τις πολυάριθμες απόπειρες αυτοκτονίας που λαμβάνουν χώρα εκεί και οι οποίες ξεπερνούν τις 143 ανά έτος.
RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.