Διαδίκτυο…η νέα «προξενήτρα»

gamoi ap t intarnetΣτην εποχή της τεχνολογίας και της γρήγορης εξυπηρέτησης μέσω του διαδικτύου, ακόμα και οι ερωτικές σχέσεις περνούν από το πληκτρολόγιο. Έτσι απλά, όπως το πάτημα ενός κουμπιού. Στο ίδιο μοτίβο, η αναζήτηση ερωτικού συντρόφου και μετέπειτα συζύγου πολλές φορές δεν προϋποθέτει τις γνώριμες φόρμες γνωριμιών. Αυτές παρακάμπτονται με μεγάλη άνεση και ο εκάστοτε σύντροφος μετατρέπεται σε προϊόν εύκολου download.

Οι υποψήφιοι γαμπροί, από την άνεση και την ανωνυμία του προσωπικού τους χώρου, έχουν την ευχέρεια, μέσω άπειρων προγραμμάτων και γραφείων-αμφιβόλου ποιότητας και νομιμότητας, να «παραγγείλουν», αν αυτός ο όρος μπορεί να είναι δόκιμος, την νύφη η οποία μπορεί και να διαμένει μίλια μακριά. Το ερωτικό αλισβερίσι, μετατρέπεται σε ένα ανελέητο on line shopping.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Tahir Justice Center, την οκταετία 1999-2007 οι γάμοι δι’ αλληλογραφίας στις ΗΠΑ διπλασιάστηκαν και το 2007 έφτασαν τις 16.500. Η ίδια οργάνωση μάλιστα φανερώνει και τις δέκα χώρες όπου το φαινόμενο παρουσιάζεται εντονότερα.

  1. Βιετνάμ
  2. Βραζιλία
  3. Κίνα
  4. Ινδία
  5. Ταϊλάνδη
  6. Ουκρανία
  7. Δομινικανή Δημοκρατία
  8. Κολομβία
  9. Φιλιππίνες
  10. Ρωσία

Roadstory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.