Διευθυντικός ο ρόλος των συλληφθέντων στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή»

3e408a0ecda6f1374be4f26672fd9331_XLΑρχηγό και διευθυντήριο είχε η «εγκληματική οργάνωση» Χρυσή Αυγή η οποία κατά το ιστορικό πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη δρούσε κατά το χιτλερικό δόγμα «Führerprinzip».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες βουλευτές, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος που απολογούνται αύριο το πρωί είχαν αναβαθμισμένο ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, ενώ στον σκληρό πυρήνα κατά την κατηγορία ανήκουν και τουλάχιστον δυο από τους συλληφθέντες.

Επιπλέον οι ειδικοί ανακριτές για θέματα διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας και Χρηστός Παπακώστας εξέδωσαν εννέα εντάλματα σύλληψης για όσα (μη πολιτικά πρόσωπα) δεν συνελήφθησαν εντός του αυτοφώρου.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να συνδέσουν «πρόσωπα και γεγονότα» ώστε να απεικονιστεί ποινικά η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος καθενός εκ των κατηγορουμένων στις 11 δικογραφίες που περιλαμβάνονται στο εισαγγελικό πόρισμα Βουρλιώτη.

Όπως τόνιζαν δικαστικές πηγές αυτό που τώρα είναι κρίσιμο είναι να κατανεμηθούν οι ρόλοι και να γίνει προσωποποίηση της κατηγορίας της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης η οποία επισύρει ποινή κάθειρξης 10-20 ετών, ενώ για την απλή συμμετοχή η ανώτατη ποινή είναι 10 χρόνια. Ο νόμος είναι αυστηρότερος για όσους αστυνομικούς κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, καθώς αντιμετωπίζουν τις ίδιες ποινές με τους διευθύνοντες.

Επισημαίνεται ότι με βάση νόμο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη δεν προβλέπεται προφυλάκιση για κατηγορουμένους που βαρύνονται με κακουργήματα, τα οποία επισύρουν ποινή κάθειρξης 5-10 χρόνια.

Πηγή:newsbomb.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.