Δωρεάν ξενάγηση στο Λούβρο… στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Το Τελλόγλειο συνεχίζει και φέτος την… παράδοση των ανοιχτών ξεναγήσεων κάθε Τετάρτη στους επισκέπτες του Μουσείου. Το Μουσείο του Λούβρου ανοίγει τις πόρτες του μέσω του Τελλογλείου, που
μας ξεναγεί στην έκθεση «Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι: 16ος-19ος αι.».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν 82 έργα, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό παγκοσμίως. Τις ξεναγήσεις έχουν αναλάβει οι πλέον αρμόδιοι, η η
Καθηγήτρια ΑΠΘ – Γενική Γραμματέας του ΔΣ του Τελλογλείου Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά, ο Δρ Παναγιώτης Μπίκας και η Αρχαιολόγος Χριστίνα Τσαγκάλια, αφού έχουν αναλάβει και την επιμέλεια της έκθεσης.

Στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου, μάλιστα, παρουσιάζονται αρχαίοι ελληνικοί μύθοι όπως τους αποτύπωσαν Ευρωπαίοι καλλιτέχνες από την Αναγέννηση και εξής.

Ένας από τους λόγους που ωθούν τους επισκέπτες πέρα από τη σπανιότητα της έκθεσης είναι και το συνονθύλευμα των πολιτισμών και των λαών της Ευρώπης οι οποίοι είχαν αναπτύξει μεταξύ τους ένα δημιουργικό διάλογο, που οδήγησε στην εξέλιξη και την αλλαγή του περιεχομένου και της μορφής σε νέες προτάσεις έκφρασης. Φυσικά αυτοί που κέρδισαν από αυτόν το γόνιμο διάλογο είναι οι μεγάλοι δημιουργοί, όπως ο Ραφαήλ, o Annibale Carracci, o Tiziano, o Rembrandt, o Rubens και ο Ingres και πολλοί άλλοι, έργα των οποίων μπορεί να θαυμάσει από κοντά ο επισκέπτης στο Τελλόγλειο.

Η πρώτη ξενάγηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα από την κ. Τσαγκάλια. Για τις επόμενες θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ, υπάρχουν μειωμένα εισιτήρια και ισχύουν πολλές ατέλειες.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι:
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9.00 – 14.00,
την Τετάρτη 9.00 – 21.00
και το Σαββατοκύριακο 10.00 – 18.00

Ζωή Καρασουλτάνη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.