Δύσκολα τα μαθηματικά…εύκολη η Βιολογία

Συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις με τους υποψήφιους να εξετάζονται σε μαθήματα επιλογής, από το πρόγραμμα σπουδών της γενικής παιδείας. Η μεγαλύτερη πλειονότητα των υποψηφίων εξετάστηκε στα Μαθηματικά και τη Βιολογία γενικής παιδείας, ενώ πολύ μικρότερος ήταν ο αριθμός όσων έγραψαν εξετάσεις στην Ιστορία και τη Φυσική.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς κύκλους,  τα φετινά θέματα των Μαθηματικών Γενικής Γ Λυκείου είναι αυξημένης δυσκολίας και μεγάλης έκτασης σε σχέση με τα περυσινά, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο δεύτερο και στο τέταρτο απαιτείται καλή εμπέδωση των εννοιών και συνδυασμός αυτών, με ειδική δυσκολία στο Δ4.Το τρίτο είναι κλασικό θέμα στατιστικής χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στη Βιολογία τα θέματα κρίνονται ευκολότερα σε σχέση με τα περσινά και μάλιστα δεν υπήρξε καμία έκπληξη σχετικά με τη μορφή των θεμάτων. Βέβαια, ενδέχεται να παρουσιαστεί μικρή δυσκολία στο φυλογενετικό δέντρο στο θέμα 4 και πιο ειδικά  στο Δ4 που απαιτεί την ερμηνεία της επικράτησης ενός συγκεκριμένου μορφολογικού χαρακτηριστικού σύμφωνα με την θεωρία του Δαρβίνου.

Όσον αφορά τα θέματα των μαθημάτων με μικρότερο όγκο εξεταζόμενων , και αυτά παρουσιάζουν διαβαθμισμένη δυσκολία. Πιο συγκεκριμένα, τα θέµατα της Ιστορίας Γενικής Παιδείας είναι αρκετά απαιτητικά και απευθύνονται σε καλά προετοιµασµένους µαθητές µε συγκροτηµένη συνθετική σκέψη. Εκτός από το θέµα Α2 που είναι σχετικά βατό, τα υπόλοιπα θέµατα παρουσιάζουν αρκετές δυσκολίες. Οι πηγές παρουσιάζουν αρκετές δυσκολίες, µε πιο δύσκολη την ∆1.

Η Φυσική από την άλλη είναι σχετικά βατή , παρά το γεγονός ότι τα θέματα απαιτούσαν αρκετές πράξεις. Είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και παράλληλα χρειάζονται και αρκετά καλή γνώση της γεωμετρίας παράλληλα με τις γνώσεις στη φυσική.

Οι Πανελλήνιες θα συνεχιστούν την Τετάρτη με μαθήματα κατευθύνσεων και συγκεκριμένα τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).

Πηγή:tovima.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.