Εγκαίνια για την Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης

Τα εγκαίνιά της έκανε στις 4/11 η  Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης. Βασικός της στόχος, να προσφέρει στο κοινό μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του παγκόσμιου σινεμά. Η χρηματοδότηση έγινε τόσο από τον δήμο Θεσσαλονίκης όσο και από ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και παράλληλα πρόεδρος του φεστιβάλ δήλωσε: «Στόχος μας είναι να αποτελέσει η Ταινιοθήκη πυρήνα κινηματογραφικού πολιτισμού στην πόλη και να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του κινηματογράφου».Καλεσμένος στα εγκαίνια ήταν και ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Τάκης Κανελλόπουλος» του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα αποτελέσει και την έδρα της ταινιοθήκης.

Αναλυτικά για το πρόγραμμα και τις διάφορες προβολές μπορείτε να ενημερωθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ταινιοθήκης. http://www.tainiothiki.gr/v2/index/index/

Συνδυαστικά με τις ταινίες μπορείτε να επισκεφτείτε και τα υπόλοιπα εκθέματα του Μουσείου Κινηματογράφου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα 3D εκθέματα, καθώς και μια πολυμεσική έκδοση με ψηφιοποιημένο πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Η ταινιοθήκη θα λειτουργεί κανονικά ολόκληρο το χρόνο στη Θεσσαλονίκη με αδιάλειπτο πρόγραμμα προβολών ανά εβδομάδα, ενώ, το εισιτήριο θα στοιχίζει 4 ευρώ και 3 ευρώ για τα μέλη. Το δίχως άλλο αξίζει να την επισκεφτείτε.

Αλέξανδρος Μπουκουβάλας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.