Εισαγγελικές ‘έρευνες για τη Χρυσή Αυγή

b3a8dac06cc0192ac14c84d777756d87_XLΣτο… στόχαστρο της Εισαγγελίας του Αρείου μπαίνει πλέον η Χρυσή Αυγή για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία στη δράση της που συγκροτούν το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Είναι η πρώτη φορά στη νεότερη ελληνική ιστορία που ένας «πολιτικός σχηματισμός» τίθεται υπό δικαστική διερεύνηση για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και είναι η πρώτη φορά που είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης διώξεων για «σύσταση και συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων», εφόσον ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα που τηλεφώνησαν στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και επιβεβαιωθεί ότι παρακινήθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης.

Το πράσινο φως για την έναρξη της έρευνας άναψε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής.

Συμφώνα με την παραγγελία ο αντεισαγγελέας του Άρειου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης θα διενεργήσει ταχυτάτη έρευνα και θα εξετάσει αν εκτός των άλλων αξιόποινων πράξεων έχει τελεστεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Βουρλιώτης θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία από τις 32 δικογραφίες με πρωταγωνιστές υποστηρικτές μέλη ή βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ θα λάβει υπόψη του (ύστερα και από σχετική παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου)  και τις συνεντεύξεις πρώην μελών της Χρυσής Αυγής, όπως τις παρουσίασε  η εφημερίδα «Έθνος», και από τις οποίες προκύπτει  «στρατιωτική δομή, οργάνωση και εγκληματικές δράσεις ακόμα και από ανώτερα στελέχη της».

Στο τέλος της έρευνας που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό θα υποβάλει στην ανωτάτη εισαγγελέα αιτιολογημένο πόρισμα.

Πηγή:newsbomb.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.