Ελληνική ταβέρνα… σκύλων

dog-food

Δύο φίλες από την Αθήνα, η Ηλέκτρα Παπά και η Μαντώ Μουρμουράκη, αποφάσισαν να ανοίξουν τη δική τους καινοτόμο επιχείρηση. Την PetEat. Ένα μαγέρικο- ντελιβεράδικο για… καλοφαγάδες σκύλους.

Η αρχή για το PetΕat έγινε όταν ο μικρόσωμος Πέπερ, της Ηλέκτρας Παπά, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα ο κτηνίατρος να της προτείνει να του δίνει μαγειρευτό φαγητό. «Ήταν εντυπωσιακό αυτό που συνέβη, αφού ο σκύλος μου με τη συγκεκριμένη διατροφή απέκτησε και πάλι ενέργεια. Τα συμπτώματα που τον ταλαιπωρούσαν άρχισαν να εξαλείφονται με γρήγορους ρυθμούς», λέει η νεαρή Ηλέκτρα.

4er3trwq354_2

Μαγειρευτό φαγητό έδινε και στα δικά της σκυλάκια, τον Μπάκι και τη Μοίρα, η Μαντώ Μουρμουράκη. «Είχε αρχίσει εδώ και καιρό να με προβληματίζει το θέμα με το φαγητό των σκυλιών. Έψαχνα στο διαδίκτυο και ενημερωνόμουν για τα πάντα μέχρι που, μετά από μια κουβέντα που είχα με την Ηλέκτρα, αποφάσισα να τους μαγειρεύω.«

Οι δύο δραστήριες νεαρές μαγειρεύουν καθημερινά, κυρίως πιάτα αλλά και γλυκιές λιχουδιές, αποκλειστικά για τετράποδους πελάτες, κάθε ηλικίας και ράτσας. Τα μενού, των δύο όμορφων φιλενάδων, περιλαμβάνουν και γκουρμέ συνταγές με σολομό, αρνί ή γαλοπούλα, ενώ οι μπισκοτένιες λιχουδιές από βρώμη και μέλι σερβίρονται ως επιδόρπια στα «πεινασμένα» σκυλάκια!  Τα βασικά υλικά τους όπως το κρέας, ο σολομός ή οι σαρδέλες, τα επιλέγουν οι ίδιες, όπως και τα φρούτα και τα λαχανικά που χρησιμοποιούν.

4er3trwq354_1

Η Ηλέκτρα και η Μαντώ ζητούν πάντα την ηλικία, το φύλο και την κατάσταση της υγείας του εκάστοτε τεράποδου, ώστε να προτείνουν τα κατάλληλα μενού.

Τέλος, τονίζουν ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος πως απαγορεύεται να τρώνε τα σκυλιά τα ανθρώπινα αποφάγια. Κι αυτό γιατί έχουν αλάτι, μπαχαρικά, ντομάτα, σκόρδο, λεμόνι, όπως επίσης πρέπει να αποφεύγονται τα κόκαλα, οι πέτσες και φυσικά το χοιρινό που προκαλεί την ψευδολύσσα!

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.