Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας: Το ‘Μάτι του Σάουρον’ είναι σατανιστικό σύμβολο!

eye of sauronΠραγματικά λυπόμαστε που θα απογοητεύσουμε τους φαν των ταινιών και των βιβλίων του Τόλκιν, ‘ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών,’ αλλά ως φαίνεται, δυστυχώς, το ‘Μάτι του Σάουρον’ τελικά δεν θα φωτίσει την πόλη της Μόσχας στην Ρωσία, όπως όλοι περίμεναν ότι θα γίνει τις μέρες που μας πέρασαν.

Ο λόγος για το παραπάνω ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση του συγκεκριμένου πρότζεκτ, που είχε αναλάβει η Ρωσική καλλιτεχνική ομάδα Svechenie, στην Ορθόδοξη εκκλησία της χώρας που μάλιστα αποκάλεσε το ‘Μάτι του Σάουρον’ σατανιστικό σύμβολο, και εκκλησιαστικοί παράγοντες στην Ρωσία ανακοίνωσαν δημόσια την πεποίθηση τους πως αν οι υπεύθυνοι άφηναν να εγκατασταθεί στην πόλη ‘το διαβολικό αυτό σύμβολο’ μόνο κακό θα προκαλούσε στους κατοίκους.

Τελικά, τα μέλη της ομάδας Svechenie αποφάσισαν να κάνουν πίσω και να μην προχωρήσουν στο έργο τους μετά από πιέσεις που δέχτηκαν.

Αγαπητοί φίλοι, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να μην προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του ματιού του Σάουρον. Πραγματικά, δεν περιμεναμε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αρνητικές αντιδράσεις από το κοινό. Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρόθεση μας να αναλάβουμε το συγκεκριμένο πρότζεκτ δεν είχε να κάνει με κανενός είδους θρησκευτικού ή πολιτικού μηνύματος.» Έγραψαν οι καλλιτέχνες στην σελίδα τους στο Facebook.

 

Roadstory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.