Εντάσεις στο Νίγηρα

Τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν από πυρά της αστυνομίας χθες στην πόλη Ντίφα, του ανατολικού Νίγηρα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις της επιβολής του νόμου και σε κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ζητούσαν θέσεις εργασίας στους τομείς του πετρελαίου.

«Η ένταση που ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες έχει επιδεινωθεί », ανέφερε ανεξάρτητη πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ τουλάχιστον δέκα διαδηλωτές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ένα όχημα της αστυνομίας πυρπολήθηκε από το εξαγριωμένο πλήθος, όπως και κάποια αυτοκίνητα της China National Petroleum Corp (CNPC), της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της Κίνας που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Ο Νίγηρας, είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, αλλά εξαιρετικά πλούσια σε κοιτάσματα ουρανίου. Το 2011 έγινε και μικρός παραγωγός πετρελαίου, με τη δημιουργία εγκαταστάσεων εξόρυξης στην Ντίφα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Τσαντ.Η παραγωγή και η διύλιση του πετρελαίου αποδίδει το 40% στο Νίγηρα και το 60% στην κινεζική κρατική εταιρεία πετρελαίου CNPC.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.