Επίσκεψη Μέρκελ – γερμανικά ΜΜΕ

Για μια επίσκεψη με συμβολικό χαρακτήρα κάνουν λόγο οι Γερμανοί αναλυτές, με πολλά και σημαντικά μηνύματα, όπως μετέδωσε η Deutche Welle.

Τα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων έγραψαν:

 Süddeutsche Zeitung: «Η Μέρκελ δίνει θάρρος στους Έλληνες» και σημειώνει επίσης: «Η καγκελάριος αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Αθήνας λέγοντας ότι οι θυσίες που ζητάμε από τη χώρα είναι μεγάλες, αλλά ο δύσκολος δρόμος αξίζει τον κόπο».

Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η Μέρκελ ενθαρρύνει τους Έλληνες» και αναφέρεται τόσο στην υποδοχή της καγκελάριου όσο και στις διαδηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Spiegel online: «Επίσκεψη Μέρκελ – ευγενικές χειρονομίες στου Μαξίμου» και τονίζει: «Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, διαδηλωτές έριχναν μολότοφ και κεκλεισμένων των θυρών Μέρκελ και Σαμαράς αντάλλασαν ευγένειες. Η συνάντηση ήταν περισσότερο συμβολική και ως ένδειξη αλληλεγγύης προς της Ελλάδα».

Οι περισσότεροι Γερμανοί αναλυτές συμφώνησαν ότι από την επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα, κερδισμένος είναι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, καθώς απέσπασε δύο σημαντικές δεσμεύσεις για τη χώρα: πρώτον, ότι η Γερμανία θέλει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και δεύτερον οτι θα στηρίξει τη χώρα στις προσπάθειές της.

Ειρήνη Κοτσώνη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.