Επιβεβαίωση για την κινητικότητα από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Notice: Undefined variable: counter in /var/www/vhosts/roadstory.gr/httpdocs/wp-content/themes/advanced-newspaper/inc/theme-gallery.php on line 43

ΑΘΗΝΑ-3η Ετήσια Διάσκεψη για το Κλίμα και την Ενέργεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο// ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑιχμές για τους χειρισμούς της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο θέμα της κινητικότητας άφησε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο πρωινό του Μέγκα, ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε πως όταν παρέλαβε το υπουργείο «στη δεξαμενή κινητικότητας βρήκε μηδέν». Όπως είπε, «είχε γίνει μια προεργασία όχι όμως στο βαθμό που θα έπρεπε» και σίγουρα δεν υπήρχε κανένα όνομα στη δεξαμενή της κινητικότητας.

Εκτίμησε ακόμη ότι  δεν θα υπήρχε συμφωνία στο Eurorgroup αν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Εσωτερικών δεν πετύχαιναν τη συμφωνία στα ζητήματα αυτά.  Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι στη δεξαμενή της κινητικότητας θα μπουν μέχρι τα τέλη Ιουλίου 4.200 δημόσιοι υπάλληλοι, 12.500 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και συνολικά 25.000 μέχρι το τέλος του 2013.

Στο πρώτο κύμα, όπως διευκρίνισε, θα συμπεριληφθούν οι σχολικοί φύλακες, αλλά και εκπαιδευτικοί από το υπουργείο Παιδείας που αποτελούν πλεονάζον προσωπικό. «Από τη στιγμή που κάποιος μπει στη δεξαμενή της κινητικότητας ή θα πάρει τη θέση που του προσφέρεται ή θα φύγει», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο δίκαιοι μπορούμε υπό τις συνθήκες που υπάρχουν. Αν οι δήμοι είχαν κάνει τη δουλειά τους, δηλαδή τα οργανογράμματα, θα ήμασταν πιο δίκαιοι» δήλωσε πριν τη νέα συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ.

«Είναι δύσκολες αποφάσεις. Κρίναμε, όμως, ότι δεν θα επέλθει η καταστροφή της χώρας χωρίς τους σχολικούς φύλακες», είπε ο κ. Μητσοτάκης

Τέλος, αναφορικά με τις απολύσεις ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει δέσμευση για 2.000 ακόμη απολύσεις εντός του 2013 και άλλες 11.000 μέσα στο 2014. Η πρώτη δεξαμενή από την οποία θα προέλθουν, όπως είπε, είναι όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και όπως εκτίμησε υπάρχουν περίπου 1.000 εκκρεμή περιστατικά.

Για τις απολύσεις που θα προέλθουν από το προσωπικό, το οποίο θα ενταχθεί στην κινητικότητα, διευκρίνισε ότι το βασικότερο κριτήριο πρέπει να είναι πώς μπήκε κανείς στο δημόσιο. «Μπήκες από το ΑΣΕΠ ή μπήκες από την πίσω πόρτα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.