Εχεί ντέρμπι; Κινδυνεύει η καρδιά…

mundial
Τα ποδοσφαιρικά ντέρμπι απειλούν την καρδιά
! Αυτό προκύπτει από έρευνα του Αυστραλιανού Ιδρύματος για τις Καρδιακές Παθήσεις, μέλους του Πανεπιστημίου της Αυστραλίας.Σύμφωνα με αυτή, τα ποσοστά των ανδρών που παρουσιάζουν καρδιακές παθήσεις ή πεθαίνουν από καρδιά τριπλασιάζονται όταν αγωνίζεται η ομάδα τους και μάλιστα σε ντέρμπι! Ειδικά αν  το ντέρμπι έχει συγκλονιστική εξέλιξη και πολλές εναλλαγές στο σκορ τότε οι χτύποι της καρδιάς αυξάνονται ασυναίσθητα παραπάνω και ο κίνδυνος μεγαλώνει.

Ο Δρ Ρόμπερτ Γκρένφελ κάλεσε όλους τους άνδρες, άνω των 45 ετών, να κάνουν καρδιακό τεστ λέγοντας ότι το ίδρυμα έχει μια υπηρεσία, που κάνει δωρεάν αξιολόγηση σε όλους, έτσι ώστε να ξέρουν να κινδυνεύουν από καρδιακή πάθηση. Η υπηρεσία αυτή συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τη χοληστερίνη τους, την πίεσή τους, το ζάχαρο,αλλά και αν είναι καπνιστές ή όχι, μπορεί να προβλέψει ποιες είναι οι πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Μάλιστα ο κίνδυνος για καρδιακά νοσήματα αυξάνεται αν η ομάδα τους χάσει στο εν λόγω ντέρμπι! Χαρακτηριστικό είναι ότι τα αθλήματα που έρχονται πρώτα στη λίστα είναι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο…που προσφέρουν πολλές συγκινήσεις, αλλά θέλουν προσοχή γιατί κρύβουν παγίδες, όπως φαίνεται όχι μόνο για τις ομάδες, αλλά και για τους οπαδούς τους.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.