Ζήνα Κουτσελίνη: «Η τηλεόραση χτίζει την αλήθεια της στο ψέμα»

Δύο μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της Ζήνας Κουτσελίνη στην Αθήνα, «Ο πιο δύσκολος δρόμος» της ταξίδεψε επίσημα στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε πολύ γνωστό πολυκατάστημα τεχνολογίας στο κέντρο της πόλης. Σε ένα χώρο πολύ ζεστό και οικείο, η συγγραφέας του βιβλίου Ζήνα Κουτσελίνη παρέα με αγαπημένες της φίλες και παλιές συνεργάτιδες, μίλησαν για το βιβλίο, για την τηλεόραση αλλά και για την ίδια τη ζωή. Η ατμόσφαιρα δεν θύμιζε το τυπικό και αυστηρό μοτίβο μιας παρουσίασης, αλλά μια μεγάλη χαλαρή παρέα που συζητά. Άλλωστε αυτό προστάζει και το ύφος της συμπρωτεύουσας.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν για την ίδια και το βιβλίο η Ράνια Θρασκιά, η Ελένη Κωνσταντίνου και η Βίκη Χατζηβασιλείου. Η Ελένη Κωνσταντίνου ως παρουσιάστρια και συντονίστρια της εκδήλωσης έκανε αναφορά στην πορεία της Ζήνας Κουτσελίνη στην τηλεόραση, αλλά και στις σημερινές της ενασχολήσεις που αφορούν στο marketing και την επικοινωνία μέσω της εταιρείας Monitor group, που ίδρυσε η ίδια, αλλά και το site entertv.gr.

Η Βίκη Χατζηβασιλείου έκανε αναφορά στα πρώτα χρόνια της συνεργασίας τους αλλά και στην επιμονή της Ζήνας Κουτσελίνη να εγκαταλείψει τον ενημερωτικό τομέα της δημοσιογραφίας και να στραφεί στην ψυχαγωγία, που τελικά αποδείχθηκε η πηγή της επιτυχίας της. «Αυτό που εμένα με εντυπωσιάζει στη Ζήνα είναι η έντιμη στάση της σε όλα, την οποία έχει πληρώσει πολλές φορές, αλλά είμαι σίγουρη πως δεν το έχει μετανιώσει. …Όψιμα διαπίστωσα  ότι έχει ταλέντο και στη συγγραφή. Έχει καταθέσει στο βιβλίο της λυρισμό όσο πρέπει, ψυχανάλυση εκεί που πρέπει και πολλές αλήθειες που ίσως δεν πρέπει γιατί σοκάρουν, αλλά η Ζήνα τολμάει…» είναι μερικά από τα όσα ανέφερε η Βίκη Χατζηβασιλείου.

Ράνια Θρασκιά: «…Το διάβασα με μεγάλη επιφύλαξη γιατί είχα άγχος τι θα της πω σε περίπτωση που δεν μου αρέσει. Βέβαια, διαβάζοντας τις πρώτες 20-30 σελίδες μου έφυγε ένα πελώριο βάρος γιατί το βιβλίο της Ζήνας είναι εξαιρετικό. Δεν έχει σημασία αν ανήκω στο χώρο της τηλεόρασης ή όχι, είναι μια ανθρώπινη ιστορία που αφορά όλους. …Ίσως μπείτε στον πειρασμό να αντιστοιχίσετε πρόσωπα και καταστάσεις, όπως μπήκα κι εγώ. …Αυτά με τον «Πιο δύσκολο δρόμο» που όμως είναι ένας πολύ εύκολος δρόμος ανάγνωσης. …Έχω να της πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί η Ζήνα, στη μικρή μου πορεία στην τηλεόραση, με πήρε από το χέρι και κοιτάξαμε και οι δύο μπροστά κι όσο κοιτούσαμε μπροστά η ζωή μας έφερε σε πολύ ωραία μονοπάτια, σε πολύ λαμπερούς δρόμους, σε πολύ περισσότερο φως.»

Ελένη Κωνσταντίνου: «Το να διαβάζει κάποιος ένα βιβλίο είναι πάντα ένα μικρό ή ένα μεγάλο ταξίδι. Η ηρωίδα τελειώνει το ταξίδι της στην τελευταία σελίδα και η Ζήνα ξεκινάει ένα καινούργιο. Είναι ο μόνος άνθρωπος που νομιμοποιείται να μιλήσει για την τηλεόραση γιατί η Ζήνα δημιούργησε τηλεόραση δεν έζησε μόνο μέσα σε αυτή. Αλλά εντιμότητα και τηλεόραση συμβαδίζουν Ζήνα;»

Η Ζήνα Κουτσελίνη με πολύ διάθεση για χιούμορ και ιδιαίτερα συγκινημένη που βρίσκεται στην πόλη που ονειρεύτηκε ότι κάποτε θα πήγαινε στο Mega, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, και ιδιαίτερα τους συμφοιτητές της, ανθρώπους που δούλεψαν παρέα την εποχή που η τηλεόραση δεν ήταν καν τηλεόραση. «Η ζωή μου τα έφερε δεξιά και έζησε τις καλές εποχές της τηλεόρασης. Τα πράγματα πια είναι πολύ δύσκολα για τα νέα παιδιά, αλλά έτσι είναι η ζωή, δύσκολη και η τηλεόραση ακόμη δυσκολότερη. Δεν θα έκανα αυτή την παρουσίαση εδώ αν δεν ήταν αυτές οι τρεις γυναίκες που είναι πολύ σημαντικές για εμένα, η καθεμιά για το δικό της λόγο. Δυστυχώς η τηλεόραση χτίζει την αλήθεια της στο ψέμα. Αν εγώ το πλήρωσα, το πλήρωσα γιατί δεν μπόρεσα να χτίσω την αλήθεια μου στο ψέμα. Κι αυτές οι τρεις γυναίκες επιβίωσαν λέγοντας πάντα την αλήθεια. Αρκεί ο άνθρωπος που του τη λες να έχει τέτοιο επίπεδο αυτογνωσίας που θα του επιτρέπει να σε καταλάβει. Σε αντίθετη με την ηρωίδα μου, την Εβελίνα – Βαγγελίτσα που δεν είχε τέτοιο επίπεδο αυτογνωσίας. Άραγε έμεινε ως το τέλος Βαγγελίτσα; Εγώ της έδωσα τα περιθώρια να ξαναβαφτιστεί. Δεν θέλω να πω πολλά για το βιβλίο γιατί πιστεύω ότι όταν ένα βιβλίο φτάνει στα χέρια του αναγνώστη, τότε κάνει το σωστό ταξίδι, με όποια φουρτούνα και τρικυμία ψυχής.»

Τη Ζήνα Κουτσελίνη, εκτός από το πλήθος του κόσμου που βρέθηκε εκεί για να τη γνωρίσει από κοντά και να τους υπογράψει το βιβλίο της, τίμησαν με την παρουσία τους γνωστές δημοσιογράφοι και παρουσιάστριες της πόλης όπως η Ραλλιώ Λεπίδου από το Star, η Χριστίνα Κανατάκη της TV100, τα «Κορίτσια για σπίτι» σύσσωμες ως ομάδα, από την αρχισυντάκτριά τους Πολυξένη Καραμίχα, τις παρουσιάστριες Σοφία Γκόσιου και Ελένη Τσολάκη μέχρι και τη δημοσιογραφική ομάδα. Από την εκδήλωση δεν έλειπαν παλιοί συμφοιτητές και φίλοι, αφού η Ζήνα Κουτσελίνη πέρασε τα φοιτητικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε την ολοκληρωμένη παρουσίαση του Roadstory ΕΔΩ

Ζωή Καρασουλτάνη

Φωτογραφίες: Entertv.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.