Η βιβλιοθήκη του (μακρινού) μέλλοντος: 99 βιβλία υπό έκδοση για το… 2114

Την υπογραφή της Μάργκαρετ Άτγουντ φέρουν τα χειρόγραφα του πρώτου βιβλίου που θα μπει στο θησαυροφυλάκιο της «Βιβλιοθήκης του Μέλλοντος» και το οποίο εμείς δεν θα διαβάσουμε ποτέ, αφού θα εκδοθεί μαζί με άλλους 99 τίτλους το …2114.

Η ιδέα της «Βιβλιοθήκης του Μέλλοντος» ανήκει στη σκωτσέζα καλλιτέχνιδα Κέιτι Πάτερσον και υλοποιείται από το Future Library Trust -έναν όμιλο εκδοτών και δημοσιογράφων, οι οποίοι θα προτείνουν σε έναν συγγραφέα, κάθε χρόνο, να προσφέρει ένα ανέκδοτο έργο του.

Είμαι ενθουσιασμένη από το γεγονός ότι επιλέχθηκε η Μάργκαρετ Άτγουντ να είναι η πρώτη συγγραφέας της ‘Βιβλιοθήκης του Μέλλοντος’. Είναι μία από τους σημαντικότερους εν ζωή συγγραφείς.

δήλωσε η Πάτερσον.

Είναι μία καταπληκτική ιδέα και αμέσως αποδέχθηκα την πρόσκληση» ανέφερε από την πλευρά της η βραβευμένη με Booker συγγραφέας, λέγοντας ότι τής θύμισε την παιδική της ηλικία, όταν «κρύβαμε κουτιά στο χώμα για να τα ξεθάψει κάποιος άλλος στο μέλλον.

Σύμφωνα με το BBC, τα χειρόγραφα της Άτγουντ, μαζί με εκείνα που θα εμπλουτίσουν τη Βιβλιοθήκη τα επόμενα χρόνια, θα φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη βιβλιοθήκη Deichman, στο Όσλο της Νορβηγίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.