Η Βουλή των Λόρδων ζητά περικοπές από την Ελισάβετ – Σε δυσμενή κατάσταση τα οικονομικά της Βασίλισσας

Σε δυσχερή οικονομική θέση φαίνεται ότι κινδυνεύει να βρεθεί η βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής δημόσιων λογαριασμών τα οικονομικά της έχουν περιοριστεί σε μόλις 1 εκατ. λίρες, όταν το 2001 ανέρχονταν σε 35 εκατ. λίρες.

Ελισάβετ

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το γεγονός ότι η εξοικονόμηση χρημάτων από τα ανάκτορα περιορίστηκε στο 5% την τελευταία πενταετία, την στιγμή που στα κυβερνητικά κτίρια οι περικοπές έφθασαν στο ένα τρίτο των ετήσιων εξόδων.

Η Μάργκαρετ Χοτζ, πρόεδρος της επιτροπής, τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε καθήκον να συμμετέχει ενεργά στην αναθεώρηση του οικονομικού σχεδιασμού και τη διαχείριση των οικονομικών του παλατιού, κάτι που απέτυχε να πράξει.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Buckingham Palace και του Windsor Castle, για τα οποία κρίνεται ότι είναι απαραίτητες ανακατασκευές και αναπαλαιώσεις.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, το προσωπικό πρέπει να κρατά κουβάδες για να προστατέψει τα έργα τέχνης και τις αρχαιότητες από τη βροχή, ενώ τα παλιά μπόιλερ της Βασίλισσας επιβαρύνουν την κατάσταση, καθώς κοστίζουν 774.000 λίρες ετησίως.

Πηγή: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.