Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο στη Google

Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα του μικρού Αστέριου από το Λιτόχωρο σήμερα στο doodle της Google. Όπως βλέπει την Ελλάδα μέσα από τα δικά του αθώα μάτια και αποτύπωσε ο μαθητής  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου Αστέριος Ρέυνικ ο οποίος ήταν και ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού «Doodle 4 Google».

Ο μικρός μαθητής παρόλο που μένει σε μια ορεινή  επέλεξε τη θάλασσα τον λαμπερό ήλιο και την Ελληνική σημαία αλλά και την βαρκούλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη χώρα μας. Το «Doodle 4 Google» ήταν ένας ανοιχτός διαγωνισμός για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 ως 18 ετών και είχε ως θέμα «η Ελλάδα μου».

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 26 Φεβρουάριου 2013 και η υποβολή των συμμετοχών έληξε στις 29 Μαρτίου 2013. Κάθε σχολείο είχε δικαίωμα υποβολής μέχρι έξι Doodles. Απώτερος στόχος ήταν η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και της φαντασίας σε μια χώρα, η οποία πασχίζει να βγει από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της. Το doodle θα έπρεπε να αντικατοπτρίζει την άποψη του συμμετέχοντος για την Ελλάδα.

Πηγή:www.google.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.