Η «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» γίνεται γραμματόσημο

Στη Θεσσαλονίκη χτυπάει η καρδιά της νεολαίας για το 2014 και τα ΕΛΤΑ ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο την ξεχωριστή αυτή διάκριση.

Grammatosimo2014

Στη θεματολογία της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Επέτειοι – Γεγονότα», που κυκλοφορεί από τα ΕΛΤΑ από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, το γραμματόσημο αξίας 0,90€ είναι αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη, την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Εμπνευσμένο από το ξεχωριστό  λογότυπο της διοργάνωσης που διαπραγματεύεται την έννοια του «Χρόνου», το γραμματόσημο απεικονίζει την αρχαιοελληνική περικεφαλαία σε ένα σύγχρονο κεφάλι με μοντέρνο κούρεμα, ενώ το μαύρο χρώμα εξοστρακίζει το ρατσισμό και την ξενοφοβία και θυμίζει μελανόμορφο αγγείο.

Οι  χρωματισμοί είναι έντονοι, δημιουργώντας μία σύνθεση από τα γραφικά των παραλλαγών του και συμπυκνώνουν την ενέργεια και τη ζωντάνια των πολύπλευρων δράσεων της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Το γραμματόσημο διατίθεται από τα ταχυδρομικά καταστήματα όλης της χώρας από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 και ειδικά οι Θεσσαλονικείς, την ημέρα αυτή, μπορούν να σφραγίζουν με το χρονολογικό σήμαντρο και την ημερομηνία της Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας των ταχυδρομικών καταστημάτων της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.