«Η κωμωδία του έρωτα» του Ερρίκου Ίψεν στο Studio Κυψέλης

Οι ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ και ο Γιώργος Λιβανός παρουσιάζουν μετά από 6 μήνες προετοιμασίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μοναδικό μιούζικαλ του Ερρίκου Ίψεν «Η κωμωδία του έρωτα» 

I komodia tou erota

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για ένα αιρετικό, κολασμένο κείμενο, που είχε απαγορευτεί στη Νορβηγία για 50 χρόνια, επειδή ο Ίψεν τολμά σε αυτό να τα βάλει με τους θεσμούς της οικογένειας, της θρησκείας, του γάμου, της πίστης, ακόμα και της πολιτικής, και με το πώς αυτοί διαμορφώνουν και επηρεάζουν τη ζωή μας. Βασική του ιδέα, πάνω στην οποία χτίζεται ένα υπέροχο κείμενο, είναι η πάλη του ανθρώπου με τον έρωτα και πώς αυτός καθορίζει τη ζωή μας.
Ο έρωτας είναι ικανός να μας συνεπάρει μια στιγμή, ή απαιτεί σύνεση και υπομονή για να μας συντροφεύσει σε ολόκληρο το ταξίδι μας…

Η παράσταση ανεβαίνει υπό την αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Μαίρη Μιχαλάτου-Γιώργος Λιβανός
Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός
Στίχοι τραγουδιών-Σύμβουλος: Μαριάννα Τόλη
Σκηνικά-Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική-Ενορχήστρωση: Κωνσταντίνος Ευστρατίου
Χορογραφίες: Σίμων Πάτροκλος
Δραματολόγος: Αθανασία Καλογιάννη
Κινηματογράφηση: Μενέλαος Τζαβέλλας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Δρακοπούλου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αλπίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφανίσεως): 
Γιάννης Φίλιας, Χρήστος Λιακόπουλος, Νατάσσα Τόδωρη, Μιλένα Παρθενίου, Πένυ Ξενάκη, Νικόλας Καραγκιαούρης, Φίλιππος Κωνσταντίνος, Άντεια Ολυμπίου, Λίλη Τέγου, Μαρία Δρακοπούλου, Goran Mijalcic, Νίκη Γκουντούμη, Κωνσταντίνος Αμπατζίδης, Βίβιαν Βαλσάμη, Γιάννης Τσιώμου.

Θέατρο Studio Κυψέλης, Κυψέλης και Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη
τηλ. 210-88.19.571

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.