«Η μαμά είπε μη» στο θέατρο «Αμιράλ»

 Η κεντρική σκηνή του θεάτρου «Αμιράλ» και οι θεατρικές επιχειρήσεις Λιβαδά, παρουσιάζουν από τα τέλη  Οκτωβρίου το νέο έργο των Στέλιου  Παπαδόπουλου – Γιώργου Βάλαρη,  σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη,  «Η Μαμά είπε μη..!».  Μια σύγχρονη, σπονδυλωτή, νεοελληνική μουσική κωμωδία, με την κυρίαρχη «μητρική φιγούρα» να ξεδιπλώνει διαφορετικές μικρές ιστορίες, σαν ένα «ταξίδι μνήμης» στη ζωή και τις σχέσεις της -με τους άλλους και τον εαυτό της κυρίως- με διάθεση κριτική, νοσταλγία αλλά και έντονο αυτοσαρκασμό.

i mama eipe mi

Μέσα στο ευρηματικό αφαιρετικό σκηνικό περιβάλλον του Κων/νου Ζαμάνη, τα εκκεντρικά κοστούμια της Έλενας Παπανικολάου και την  απρόβλεπτη μουσική του Κων/νου Παγιάτη,  η μοντέρνα συγγραφική και σκηνοθετική γραμμή, παρουσιάζει με ιδιαίτερα σουρεαλιστικό τρόπο τις αυτοβιογραφικές σκηνές, με τις αρχέτυπες συγκρούσεις του «θέλω» με το «πρέπει», του «συνειδητού» με το «υποσυνείδητο» και του «σήμερα» με το «χθες», δημιουργώντας στιγμές κωμικής κορύφωσης, αλλά και συγκινησιακής φόρτισης στον θεατή, που αναγνωρίζει εύκολα στα πρόσωπα του έργου, τον ίδιο του τον εαυτό. Εννέα ιστορίες για τη ζωή , τον έρωτα, τις σχέσεις, την οικογένεια, το γάμο,  τη «διαφορετικότητα» της γυναίκας και του άντρα, διανθισμένες με τραγούδι , χορό και VIDEO art…

Τον καταλυτικό στην εξέλιξη και τροπή του έργου, ρόλο της «μαμάς», ερμηνεύει η μεγάλη μας ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη που μετά από ολιγόχρονη απουσία, επιστρέφει σε κεντρική Αθηναϊκή σκηνή! Μαζί της, η  λυρική performer Νίνα Λοτσάρη, η  Μίνα Ορφανού, η Λίλη Τσεσματζόγλου  και ο Αιμίλιος Ράφτης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Στέλιος Παπαδόπουλος,  Γιώργος Βάλαρης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Σκηνικά: Κων/νος Ζαμάνης
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Μουσική: Κων/νος Παγιάτης
Φωτισμοί: Μελίνα Μασχα
Video παράστασης: Κώστας  Κιμούλης
Χορογραφίες: Χριστιάνα  Κουλιζάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Κοτζαηλία
Graphics design: Γιάννης Τραγάκη
Φωτογράφος: Katja Kat

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Μάρθα Καραγιάννη, Νίνα Λοτσάρη, Μίνα Ορφανού, Λίλη Τσεσματζόγλου, Αιμίλιος Ράφτης.

 Θέατρο Αμιράλ,  Αμερικής 10 (Σύνταγμα) –   Τηλ: 210 3639385,  210 3608856

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.