Η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξεσπά (βίντεο)

Βυθισμένη μέσα στη θλίψη και το θρήνο η μητέρα του Παύλου Φύσσα μιλάει στο ειδησεογραφικό δελτίο του ALPHA για το δολοφόνο του παιδιού της, Χρήστο Ρουπακιά, και τα μέλη της χρυσής αυγής.

Παύλος Φύσσας

Θέλω πίσω το παιδί μου

Χαρακτηριστικά αυτά ήταν τα λόγια της μάνας του αδικοχαμένου νέου που δηλώνει πως η αστυνομία ήταν εκεί και όμως δεν έκανε τίποτα. Οι αστυνομικοί ήταν εκεί είδαν τα πάντα , γνώριζαν για το περιστατικό και όμως δεν έκαναν τίποτα. Όλους μας βασανίζει το γιατί. Αργά η γρήγορα θα έρθει στην επιφάνεια. «ταν δυνατός μέχρι την τελευταία στιγμή, τα τελευταία λεπτά της ζωής του, και υπέδειξε τον δράστη και τι έγινε». Εκείνος λίγο πριν ξεψυχήσει έκανε το έργο της αστυνομίας. Υπέδειξε τον δολοφόνο του την ίδια ώρα που η αστυνομία , όπως δηλώνει και η μάνα του νεαρού , δεν ενέργησε είτε φοβούμενη την κατάσταση είτε επειδή εκτελούσε εντολές. Για άλλη μια φορά η ελληνική αστυνομία αδυνατεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, η μάλλον φαίνεται πως αδυνατεί.

Δεν υπήρξε συμπλοκή, ήταν δολοφονία

Η άτυχη γυναίκα δηλώνει πως δεν υπήρξε καμία λογομαχία ανάμεσα στον γιο της την παρέα του και τους δράστες. Τα παιδιά γυρνούσαν σπίτια τους μετά την καφετέρια. Ήταν δολοφονία εν ψυχρώ. Ο δράστης ήταν εκεί αποφασισμένος από την αρχή να σκοτώσει έναν αθώο άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή δεν ενστερνιζόταν τις ιδέες του.

Ο Παύλος Φύσσας «δεν φοβόταν να περπατήσει ελεύθερος γιατί η ζωή του ανήκε αλλού». Η μητέρα του αναφέρει πως δεν είχε σχέση με την πολιτική και δεν υπήρχε κανένας λόγος να τη φοβηθεί. Φαίνεται πως ο Παύλος δεν ήταν κάποιος βαθιά πολιτικοποιημένος άνθρωπος αλλά ένας νέος που είχε τη δύναμη και το θάρρος να λέει ξεκάθαρα τη γνώμη του.

Δεν ήθελα να πιστέψω ότι δεν θα τον ξαναδώ

Συγκλονισμένη διηγείται πως έμαθε αυτή και όλη η οικογένεια για το μοιραίο περιστατικό. «Ειδοποιηθήκαμε εγώ και η κόρη μας από τον πατέρα του ότι είχε ένα ατύχημα. Ότι έπεσε κάτω και χτύπησε λίγο στο κεφάλι και ήρθε να με πάρει για να με πάει στο νοσοκομείο. Σε καμία περίπτωση δεν το πίστεψα αλλά δεν ήθελα να πιστέψω ότι δεν θα τον ξαναδώ. Στο νοσοκομείο μου το είπαν και εκεί σταμάτησε ο χρόνος… Μου είπε ο γιατρός ότι έφυγε έτσι και να είστε σίγουρη ότι θα πληρώσουν».  Η μητέρα του Φύσσα δεν ήθελε να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί ζωντανό το παιδί της. Ποια μάνα μπορεί να το αντέξει αυτό; Και μάλιστα όταν ένα παιδί χάνεται με τόσο άδικο τρόπο. Ένας υγιής άνθρωπος, ένας άνθρωπος  γεμάτος δίψα για τη ζωή πεθαίνει γενόμενος θυσία στο βωμό πολιτικών παιχνιδιών.

Όσον αφορά την ελληνική δικαιοσύνη η μητέρα του Παύλου Φύσσα δηλώνει ως ένα βαθμό δικαιωμένη. «Θέλω να φτάσει μέχρι τέλος, αλλά για μένα δεν θα αλλάξει τίποτα. Υπάρχει το κομμάτι μου που θέλει έστω να γίνει κάτι, αλλά η άλλη πλευρά μου λέει ότι δεν μου φτάνουν όλα αυτά. Θέλω το παιδί μου πίσω». Όσο μεγάλη και αν είναι η τιμωρία που θα επιβληθεί στους δράστες , τους αληθινούς δράστες, δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή δε γυρίζει πίσω. Όσο μεγάλη και αν είναι η ανακούφιση αυτής της μάνας για την τιμωρία των ‘’δολοφόνων’’ των παιδιών της , ο πόνος της θα είναι πάντα μεγαλύτερος.

Μαρία Ντζούρα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.