Η οικονομική κρίση «χτύπησε» την Google!

Φαίνεται πως η οικονομική κρίση δεν άφησε ανέπαφη την κολοσσιαία εταιρεία. Σύμφωνα με ανακοινώσεις της  World Street Journal (WSJ), η Google προέβη στην απόλυση 1.200 εργαζομένων της.

Συγκεκριμένα πριν από ένα περίπου χρόνο η εταιρεία  Gοogle αγόρασε τη Motorola πέρυσι έναντι 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας για να αντιμετωπίσει τις νομικές επιθέσεις εναντίον του Android. Από τότε, ο κολοσσός αναζήτησης έχει κάνει περικοπές στο προσωπικό της Motorola, απολύοντας 4.000 εργαζόμενους ή περίπου το 20% του συνόλου του εργατικού δυναμικού της.

Οι εργαζόμενοι λοιπόν παραλαμβάνουν ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, στο οποίο περιέχονται οι λόγοι απόλυσης τους. Κατά τις μαρτυρίες η διαχείριση επικαλείται το υψηλό κόστος, τις ανταγωνιστικές αγορές και την κάμψη της αποδοτικότητας, σαν μερικούς από τους λόγους πίσω από τις απολύσεις. Ο τελευταίος γύρος των απολύσεων θα επηρεάσει τους εργαζομένους της Motorola στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ινδία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

Τίνα  Ζαβουδάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.