«Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει το μάγκα» στο ΜΜΘ

Το έργο της Μιμής Ντενίση «η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα» θα παρουσιαστεί 6-10 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Είναι ένα έργο που έγραψε η Μιμή Ντενίση, στηριζόμενη τόσο στις προσωπικές της σημειώσεις από τη μελέτη των ημερολογίων της Πηνελόπης Δέλτα αλλά και στο ίδιο το αριστούργημα της Δέλτα «ο Μάγκας». Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Συν. Τύπου που παραχωρήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, έπειτα από επιθυμία της Μιμής Ντενίση, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, αφού στα ημερολόγια αυτά η Π. Δέλτα αναφέρεται στη μελέτη των αρχείων του μουσείου.  «Το έργο αναφέρεται στις κοινωνικές πτυχές του πολέμου σε μια μεσοαστική οικογένεια μέσα από την ιδιοφυή σύλληψη της μεταφοράς των σκέψεων της στο κατοικίδιο της οικογένειας, το Μάγκα που χαρακτηρίζεται από αγνότητα», όπως τόνισε η Μιμή Ντενίση. Η Δέλτα είναι το κεντρικό πρόσωπο η αφηγήτρια μα και αυτή που κατευθύνει το έργο σαν αόρατη δύναμη. Σταματάει συνεχίζει και αλλάζει την πλοκή. Κεντρικά πρόσωπα μια οικογένεια Ελλήνων της Αλεξάνδρειας –σαν την δική της-. Μέσα από την καθημερινότητα τους περνάει όλες τις μεγάλες ιδέες για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την ισότητα για να καταλήξει στο κεντρικό θέμα του έργου που είναι ο Μακεδονικός αγώνας. Γέλιο και συναίσθημα πάνε χέρι-χέρι μα πάνω απ όλα λάμπει η αγάπη της Δέλτα για την Ελλάδα. Το έργο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και θυμίζει τις αξίες που πάντα χαρακτήριζαν την Ελλάδα και είναι εποχή να τις ξαναθυμηθούμε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χρησιμοποίηση της ελληνικής σημαίας ως αφίσα της παράστασης η Μιμή Ντενίση απάντησε: «Η επιλογή της ελληνικής σημαίας στην αφίσα έγινε για λόγους που αφορούν στο έργο, καθώς πρόκειται για ένα έργο καθαρά εθνικό με κοινωνικά χρώματα».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Μιμή Ντενίση-(συνεργασία Κων\να Γιαχαλή)
Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση
Β΄ σκηνοθέτης: Χρήστος Καρχαδάκης
Κινησιολογία: Μάρω Μαρμαρινού
Σηνικά-Κοστούμια: Φωτεινή Δήμου
Φωτισμοί: Αντρέας Μπέλλης
Μουσική Επιμέλεια: Κυριάκος  Λουκάκος

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Μιμή Ντενίση (Πηνελόπη  Δέλτα), Δημήτρης Μακαλιάς (Μάγκας), Αλεξάνδρα Παντελάκη (Γιαγιά), Αντρέας Κωνσταντινίδης (Σαρδελίδης- Αφράτος), Φίλιππος Σοφιανός (Βασίλης), Αναστασία Σκοπελίτη (Μητέρα- Φελάχα), Δημήτρης Νικολόπουλος (Πατέρας- Ψαράς), Βίκυ Κυριακίδη (Μαριγώ- Σκουπιδού), Νέλλη Αλκάδη (Μις), Γιώργος Σκούφης (Αλί/ Περικλής- Γαλατάς), Άννα-Μαρία Μπούτνιοκ (Σαρδελίδη- Σκουπιδού), Ελευθερία Παρασκευά (Εύα), Αντρέας Λαμπρόπουλος (Λουκάς), Άγγελος Μπέσσας (Βρασίδας- Φελάχος), Αναστασία Φαβιάνου (Φελάχα), Νίκος Χαλδαιάκης (Φελάχος)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τετάρτη         06  Μαρτίου 2013,  20:00
Πέμπτη          07  Μαρτίου 2013,  20:30
Παρασκευή   08  Μαρτίου 2013,   20:30
Σάββατο       09  Μαρτίου 2013,   18:00
Σάββατο       09  Μαρτίου 2013,   20:30
Κυριακή        10  Μαρτίου 2013,   19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20€, 15€ (φοιτητές-συνταξιούχοι-κεντρικό θεωρείο), 12€ (παιδικά)

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.