«Η πόρνη από πάνω» επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για λίγες παραστάσεις

Την εξαιρετική, σύμφωνα με κριτικές, παράσταση του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω» έρχεται να παρουσιάσει η Κατερίνα Διδασκάλου για 2η φορά στη Θεσσαλονίκη και το θέατρο Αθήναιον από τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 έως την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014.

porni

Λίγα λόγια για το έργο
Η ηρωίδα του συγκλονιστικού μονολόγου που έγραψε ο Αντώνης Τσιπιανίτης, η Ερατώ, μεγαλώνει στην επαρχία, στην Πρέβεζα, με απαγορεύσεις και περιορισμούς. Στο πρόσωπο ενός Αθηναίου αστυνομικού πιστεύει πως βρήκε τον άγγελο που θα την οδηγήσει στη δική της Γη της Επαγγελίας και θα φωταγωγήσει τη ζωή της. Τον παντρεύεται με χαρά και τον ακολουθεί στην Αθήνα. Γρήγορα όμως διαπιστώνει πως όλα ήταν μέσα στο μυαλό της και πως ο άντρας της ήθελε μόνο μια νοικοκυρά να τον φροντίζει. Ανακαλύπτει πως δεν είναι παρά ένα νούμερο στο τεφτέρι, στην κατηγορία των εξόδων, ειδικώς αυτών που έπρεπε να μειωθούν.

Μια μέρα, μια πόρνη εγκαθίσταται στο διαμέρισμα πάνω από το δικό της και το χρησιμοποιεί ως χώρο εργασίας… Κάθε βράδυ η Ερατώ ακούει όσα γίνονται εκεί… Κι αρχίζει να βλέπει τη ζωή της διαφορετικά. Απέραντη η ντροπή της, η μοναξιά της, η έλλειψή της. Ακούει τους ήχους να πλημμυρίζουν το σιωπηλό της υπνοδωμάτιο. Τους ανελέητους αναστεναγμούς των ανδρών. Ζει με τη χαρά των άλλων. Την απόλαυσή τους. Την ηδονή τους. Ώσπου μια νύχτα ακούει κάτι. Αυτό το κάτι που της αλλάζει τη ζωή.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης

Ερμηνεύει η Κατερίνα Διδασκάλου

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Από τις 23 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 5 Ιανουαρίου 2014
Ώρες παραστάσεων:
21:30
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ 
Βασ.Όλγας 35, τηλ.: 2310 83 20 60

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.