«Η τελευταία Βασίλισσα» στο θέατρο Έξω από τα Τείχη

Σε μια χωματερή με χιλιάδες μεταχειρισμένα λάστιχα αυτοκίνητων, ζουν οι ήρωες της τραγωδίας μας. Οι ακραίες φιγούρες με τον αιχμηρό και σουρεαλιστικό λόγο, ο θάνατος, η σχέση εξουσίας-εξουσιαζόμενου, που όμως συνεχώς ανατρέπεται. Ο αλληλοσπαραγμός, ο εξευτελισμός, το παράλογο της ανθρώπινης συμπεριφοράς in extremis και η αστική υποκρισία.

H teleutaia Vasilissa 1

Οι ανθρώπινες αυτές υπάρξεις, βγαλμένες από την κόλαση, περιφέρονται προσποιούμενοι, σε μια κοινωνία εκλεπτυσμένη, με έναν κώδικα αριστοκρατικών τελετουργιών, όπου λέγονται τα πλέον αποτροπιαστικά, παραλυτικά και απρόσμενα πράγματα!

Αποδιωγμένοι , μεταχειρισμένοι, παλιωμένοι , μέσα απ’ αυτές τις δύσοσμες στοές της ιστορίας αναδύονται τα φαντάσματα αρχαίων πολιτισμών , λεηλατημένων, αρχέγονες φιγούρες, σύμβολα και θρησκείες, δοξασίες , χαμένα όνειρα, κραυγές και οιμωγές.

Μέσα απ’ τα αποκαΐδια του «σύγχρονου» καταναλωτικού πολιτισμού αναδύεται  μια νέα τάξη, μια πυραμίδα σωριασμένων ρόλων, αξιωμάτων, στιγμές αναπόλησης των «ευτυχισμένων ημερών» αλλά και της προδοσίας , της ίντριγκας, της άπατης και του αγώνα για το κέρδος και την εξουσία.

Η απληστία, η πείνα και η δίψα, διαλυμένες μέσα στα απόβλητα της ζωής, ανακατεύονται με τις τύψεις και τα αμαρτήματα. Μια ζωντανή επίγεια κόλαση, ένα μαρτύριο Αλληγορικό μια ερυνιακή τιμωρία  μαζί με την τρομερή εκδίκηση της ποδοπατημένης από το καουτσούκ φύσης, αποτελούν τον καμβά της ιστορίας μας, την ιστορία της Τελευταίας Βασίλισσας.

Η σαβούρα, η μεταλλαγμένη ζωή, τα υποκατάστατα… Τα οράματα, οι φαντασιώσεις, η πλήξη της παρακμασμένης  ελίτ, ξεπροβάλουν το ένα μετά το άλλο από τις τρύπες, δημιουργώντας ένα σινεμασκόπ φρίκης και αισχύνης…

Στην ιλαροτραγωδία μας η κάθαρση έρχεται απ’ τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής, φορτωμένη σκόνη, ανατροπές , καταστροφή και αλληγορίες, σύμβολα  αλλά και κανιβαλική οσμή ανθρώπινου κρέατος!

Η τελετουργία της κάθαρσης έχει συντελεστεί!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή – σκηνοθεσία: Ηρακλής Τραϊανός Δούκας
Φωτογραφία: Σοφία Ζωντανού
Μουσική επιμέλεια: Ηρακλής Τραϊανός Δούκας
Φωτισμοί: Στέλιος Παπαναστασίου
Hair Styling: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Μακιγιάζ: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Σχεδιασμός αφίσας- πρόγραμμα: Ηρακλής Τραϊανός Δούκας
Εικαστική επιμέλεια, σκηνικά, κοστούμια: Ηρακλής Τραϊανός Δούκας
Κατασκευή κοστουμιών: Κική Ιωαννίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Καίτη Σαμαρά, Βάλια Μωραϊτοπούλου, Ρία Μηχαηλίδου, Γιάννης Κιντάπογλου, Χάρης Δεληνικόπουλος, Σάκης Κολότσιος.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στο «Θέατρο Έξω από τα Τείχη», Πανεπιστημίου 2 – Ευαγγελίστρια.
Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 20:15
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ανέργων – ατέλειες)
Κρατήσεις θεσεων: 2310-210308

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.