Η φτηνότερη κονσόλα για video gaming!

Ενώ η κοινότητα των videogamer ανυπομονεί για τις καινούργιες κονσόλες Xbox και Playstasion 4, μια ολοκαίνουργια κονσόλα έρχεται να ταράξει τα νερά. Το όνομα της είναι Ouya και κοστίζει μόνο 99 δολάρια, δηλαδή περίπου 77 ευρώ! Αδιαμφισβήτητα αποτελεί την οικονομικότερη λύση για βιντεοπαιχνίδια, αφού εκτιμάται πως είναι η φτηνότερη κονσόλα που θα κυκλοφορήσει.

Η εταιρεία ανάπτυξης της κονσόλας χρησιμοποίησε το Kickstarter για τη συγκέντρωση κονδυλίων, στοχεύοντας σε 950.000 δολάρια και τελικά κατάφερε να μαζέψει 8 εκατομμύρια δολάρια! Έτσι, οι πρώτες αποστολές προς τους επενδυτές ξεκίνησαν, ενώ ανακοινώθηκε πως η κονσόλα θα ξεκινήσει να πωλείται στις 4 Ιουνίου.
Η κονσόλα έχει εξαιρετικά μικρό μέγεθος και δεν διαθέτει ικανοποιητική ισχύ για ιδιαίτερα εντυπωσιακά γραφικά. Αντίθετα, στόχο έχει να ωθήσει τη δημιουργία όμορφων δισδιάστατων παιχνιδιών που θα βασίζονται σε άλλα χαρακτηριστικά και όχι τόσο τα γραφικά για να κερδίσουν τους χρήστες.

Σίγουρα αποτελεί μία από τις πιο έξυπνες προτάσεις καθώς προσπαθεί να προσελκύσει όχι μόνο τους κλασικούς videogamer, αλλά και τους λιγότερους »πιστούς» οι οποίοι επιθυμούσαν να αγοράσουν μια κονσόλα αλλά αδυνατούσαν οικονομικά ,βέβαια ο άσσος στο μανίκι του Ouya δεν είναι άλλος από το κόστος των παιχνιδιών που θα είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Τίνα Ζαβουδάκη 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.