Η «Χαμένη Ατλαντίδα» της Κίνας (Εικόνες + Βίντεο)

Η «πόλη των Λεόντων» στην Κίνα αποτελεί την Ασιατική έκδοση της χαμένης Ατλαντίδας. Πώς χάθηκε σε βάθος 40 μέτρων μέσα σε λίμνη πριν από 55 χρόνια.

atlantis1

Ένας λαβύρινθος με λευκούς ναούς, μνημειώδεις αψίδες, πλακόστρωτους δρόμους και σπίτια που αναπαύονται σε βάθος που φτάνει τα 40 μέτρα, βρίσκεται σε τεχνητή λίμνη στην Κίνα.

Η «Lion City» (Πόλη των Λεόντων), ή αλλιώς Shi Cheng, αποτέλεσε εμπορικό και πολιτικό κέντρο της ανατολικής επαρχείας Zhejiang της Κίνας.

atlantis3

Όμως το 1959, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε την δημιουργία ενός νέου υδροηλεκτρικού σταθμού και τη δημιουργία μιας τεχνητής λίμνης στην περιοχή.

atlantis4

Με την ανέγερση του νέου φράγματος, η ιστορική μητρόπολη σιγά σιγά καλύφθηκε από το νερό και χάθηκε στον πάτο της σημερινής λίμνης Quiandao σε βάθος που σε ορισμένα σημεία αγγίζει τα 40 μέτρα.

Πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών εστάλη στην λίμνη για να εξερευνήσει την σύγχρονη αυτή «Ατλαντίδα», καταγράφοντας καταπληκτικές εικόνες.

atlantis7

atlantis2

Η πόλη, που βρίσκεται για σχεδόν 55 χρόνια μέσα στο νερό, έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση προστατευμένη από τους ανέμους, τις βροχές και τον ήλιο και σχεδόν κάθε κατασκευή παραμένει εντελώς άθικτη περιλαμβάνοντας ξύλινα δοκάρια και σκάλες.

Οι τοπικές αρχές θέλουν να μετατρέψουν την πόλη σε πόλο έλξης για τουρίστες διοργανώνοντας υποβρύχιες επισκέψεις.

atlantis6

Σκίτσο της «Shi Cheng» όπως υπολογίζεται πως ήταν πριν από μερικούς αιώνες.

atlantis5

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.