Η Angelina Jolie από το βήμα του ΟΗΕ κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων (+ Βίντεο)

Την πρώτη της εμφάνιση σαν πρέσβειρα καλής θέλησης μετά την περιπέτεια της υγείας της, έκανε η γοητευτική Angelina Jolie.

Μιλώντας από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα εναντίον των σεξουαλικών εγκλημάτων και των κακοποιήσεων των γυναικών ανά τον κόσμο. Μίλησε επίσης για τη χρήση αγοριών και κοριτσιών σαν όπλα πολέμου.

Η ίδια υπογράμμισε ότι είναι στο χέρι του Συμβουλίου Ασφαλείας να βάλει ψηλά τον πήχη στο θέμα της αντιμετώπισης των βιασμών που αποτελούν έγκλημα πολέμου. «Εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, γυναικών παιδιών και αντρών έχουν βιαστεί σε πολεμικές συγκρούσεις τα τελευταία 67 χρόνια», σημείωσε.

«Κι όμως η παγκόσμια κοινότητα δεν αντιμετωπίζει ακόμη ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των βιασμών στις ζώνες πολέμου. Εσείς βάζετε τον πήχη. Αν το Συμβούλιο κάνει προτεραιότητα την αντιμετώπιση των σεξουαλικών εγκλημάτων και των βιασμών κατά τη διάρκεια πολέμων, τότε θα σημειωθεί πρόοδος. Αν όχι, τότε ο τρόμος θα συνεχιστεί«, κατέληξε.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ, το Ιράν και η Ρωσία είναι ανάμεσα σε χώρες που αντιτίθενται σε οποιαδήποτε προσπάθεια του ΟΗΕ να καταπολεμήσει τη βία που ασκείται σε γυναίκες.

Παράλληλα υπάρχει η προσπάθεια να υποβαθμιστεί ένα σημείο στο σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος που τονίζει ότι η θρησκεία, τα έθιμα και οι παραδόσεις δεν μπορούν να χρησιμεύουν ως πρόσχημα σε μια κυβέρνηση για να αποφεύγει την υποχρέωσή της να καταπολεμά τη βία σε βάρος των γυναικών.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η αντίθεση των κρατών αυτών στο γεγονός ότι οι σεξουαλικές σχέσεις που επιβάλλονται σε μια γυναίκα από τον σύζυγό της ή τον σύντροφό της πρέπει να θεωρείται βιασμός. Σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που παρουσιάστηκε στη σύνοδο, πολύ περισσότερες γυναίκες ηλικίας 15 έως 44 ετών πεθαίνουν από βίαιο θάνατο παρά από ελονοσία, AIDS και καρκίνο μαζί.

πηγή: guardian

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.