Θαύμα θεωρείται αυτό που έκανε ο Πάπας Francis στη Νάπολη…

Part-DV-DV1992948-1-1-1Θαύμα θεωρείται από πολλούς το γεγονός ότι το αποξηραμένο αίμα του Αγίου Ιανουαρίου ξανάγινε υγρό, όταν ο Πάπας Francis έπιασε το φιαλίδιο, το οποίο περιέχει το αίμα του Αγίου από το 305μχ, από την ημέρα δηλαδή που αποκεφαλίστηκε, στα χέρια του και το φίλησε.

Το παραπάνω συνέβη κατά την επίσκεψη του Πάπα στη Νάπολη. Μάλιστα, ο αρχιεπίσκοπος Crescenzio Sepe έδειξε στους προσκυνητές το φιαλίδιο και είπε ότι το αίμα ξανάγινε υγρό κατά το ήμισυ και αυτό σημαίνει πως ο Άγιος Ιανουάριος αγαπάει τη Νάπολη και τον Πάπα.

Για την Καθολική εκκλησία στην Ιταλία, η υγροποίηση του αποξηραμένου αίματος του Αγίου Ιανουαρίου είναι κάτι που όλοι περιμένουν και θεωρούν καλό οιωνό όταν συμβαίνει, σύμφωνα με μία παράδοση που ξεκίνησε πριν από έξι αιώνες.

Μάλιστα, όταν το αίμα δεν υγροποιήθηκε στα χέρια του Πάπα το 1527 και το 1528 ξέσπασε, όπως λένε, η επιδημία της πανούκλας. Κάτι αντίστοιχο συνέβη το 1833 όταν η μη υγροποίηση του αίματος ακολουθήθηκε από την επιδημία της χολέρας. Επίσης, το 1944 για ακόμη μία φορά η μη υγροποίηση του αίματος οδήγησε, σύμφωνα με τους πιστούς, σε βομβαρδισμό κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Roadstory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.