Ισχυροποίηση της Eurobankμε την απορρόφηση της Proton

imagesΤο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοίνωσε την πώληση της Proton Bank στη Eurobank. Το ΤΧΣ, είχε να επιλέξει ανάμεσα στη Eurobank και το αμερικανικό fund, «Monarch Alternative Capital», η πρότασή του οποίου κρίθηκε ως μη ανταγωνιστική.

Το Σάββατο το ΤΧΣ θα αποφασίσει και για τη μεταβίβαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο διεκδικούν η Eurobank, η ΕΤΕ, η Alpha Bank και η Πειραιώς, με τη Eurobank να θεωρείται φαβορί.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η Eurobank ισχυροποιείται σε επίπεδο ρευστότητας και αναμένεται να αποτελέσει έναν ακόμα ισχυρό πόλο στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

«Σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της Νέας Proton Bank και αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση της Νέας Proton Bank στην Eurobank.

Το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου  2013.

Στη διαγωνιστική διαδικασία, πέραν της Eurobank έλαβαν μέρος και χρηματοοικονομικοί επενδυτές, ωστόσο μόνο η Eurobank κατέθεσε δεσμευτική προσφορά συμβατή με τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Η Rothschild ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή».

πηγή:News247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.