«Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα» [Παρουσίαση – Κριτική]

Μετά από 2 μήνες sold-out παραστάσεων στην Αθήνα και αφού απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, οι Katayisteater και το «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα» ανεβαίνουν στην Θεσσαλονίκη για 7 μόνο παραστάσεις!

Ο Ευθύμης Φιλίππου (σεναριογράφος των Άλπεις, Κυνόδοντας και L) σε μεγάλα κέφια υπογράφει το πρωτότυπο και σπαρταριστό κείμενο της παράστασης και  βουτάει στις  σκέψεις – κουβάρι του σημερινού ανθρώπου μέσα από μια γρήγορη εναλλαγή απολαυστικά αστείων συνειρμών και διαλόγων. Μια παράσταση – έκπληξη για τα σύγχρονα κλισέ και τις εμμονές που όλοι στριμώχνουμε μέσα μας, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Ένας γρήγορος, ασύνδετος, αλλά λογικός μέσα στην ανακολουθία του διάλογος , σκόρπιες προτάσεις και μονόλογοι, παράλογοι κι αστείοι μαζί συστήνουν το έργο στους θεατές ενώ παράλληλα τα λεκτικά παιχνίδια φανερώνουν το πολυδιάστατο των σχέσεων και της καθημερινότητας. Η παράσταση που πατάει στο ομώνυμο βιβλίο του Ευθύμη Φιλίππου, αποδίδεται από δύο νέους ηθοποιούς, τη Νόρα Δημοπούλου, που αποτελεί την εσωτερική έκφανση του «εγώ» και σπάει το ρόλο της σε κομμάτια καθώς είναι μοναδικό μια γυναίκα να σκέφτεται και να μονολογεί όντας άνδρας, και τον Βαγγέλη  Ιεζεκιήλ Παπά που συμπληρώνει το ταξίδι στον άνθρωπο και στα προβλήματα του.

Με ένα πολύ απλό σκηνικό και τη βοήθεια του φωτισμού οι δυο νέοι ηθοποιοί χτενίζουν τους διαλόγους και θέτουν επί τάπητος μερικά ζητήματα της ανθρώπινης ζωής, με την παράλληλη δόση χιούμορ σε αρκετά σημεία καταφέρνουν να γεμίσουν τη σκηνή , παρά τις στιγμές αμηχανίας τους.

Σκηνοθεσία: KatayisΤeater
Παίζουν: Νόρα Δημοπούλου ,Βαγγέλης  Ιεζεκιήλ Παπάς
Σκηνικά: Δήμητρα Τσαγγούρη
Φωτισμοί: Βαγγέλης  Ιεζεκιήλ Παπάς

1-7 Μαρτίου 2013, στις 21.15 στον Χώρο Τέχνης SourLiBooM, Κ. Κρυστάλλη 4, Πλατεία Αντιγονιδών, Θεσσαλονίκη.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.