Καθηγητής στην Ελλάδα της Ευρώπης

Σε μία χώρα που μαστίζεται από την κρίση, υπάρχει ένας καθηγητής που ξεχωρίζει, κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Πρόκειται για τον καθηγητή Φυσικής Ηλία Καλογήρου, ο οποίος, έχει βραβευτεί τρεις φορές σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς που αφορούν την καινοτομία στην εκπαίδευση, για τις πρωτότυπες μεθόδους του για την παρουσίαση των φυσικών φαινομένων με εποπτικό τρόπο, δηλαδή τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για την προώθηση του επιστημονικού υλικού και την ευκολότερη κατανόηση του από τους μαθητές του.

Ο κ. Καλογήρου έχει πολυετή πείρα στη διδασκαλία της Φυσικής και έχει εργαστεί σε πολλά γενικά και τεχνικά λύκεια του Νομού Ηλείας, ωστόσο πλέον έχει πάρει ολική απόσπαση για να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη πειραμάτων ως Υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ).Με καινοτόμες ιδέες και με τη χρήση οικονομικών υλικών κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και μάλιστα κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 500 εργασίες όταν παρουσίασε μία αναπαράσταση της κατασκευής του ανθρώπινου αυτιού και του τρόπου λειτουργίας του. Η μία επιτυχία ακολούθησε την άλλη και το 2011 βραβεύτηκε για την εργασία που περιγράφει και λειτουργεί εποπτικά την λειτουργία του ουράνιου τόξου.

Αυτό αποτελεί μια απόδειξη των Ελλήνων επιστημόνων, οι ποίοι κάνουν δουλεία υποδομής στην στους επιστημονικούς τους τομείς και συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη τους. Σε μία χώρα που βιώνει κοινωνική και εκπαιδευτική κρίση οι καθηγητές οφείλουν να αποτελέσουν τους φορείς αγωγής και κοινωνικοποίησης που θα προάγουν την παιδεία και την επιστήμη και να βοηθήσουν καθοριστικά στην αγωγή και την ομαλή κοινωνικοποίηση των μαθητών και αυριανών πολιτών , ώστε να εκλείψουν από την ελληνική κοινωνία φαινόμενα παθογένειας.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.