Καιρός να αρχίσεις γυμναστήριο!

Μαρτής…

Α) ..γδάρτης και παλουκοκάφτης;

Β) ..μήνας που ανθίζει το χορτάρι;

Γ) ..μήνας που αρχίζεις να ανησυχείς για το αν και κατά πόσο ξεφορμαρίστηκε η σιλουέτα σου;  

Αν απάντησες «Γ» τότε ανήκεις στην πολυπληθή ομάδα του πληθυσμού που αθλείται επιλεκτικά και μόνο για τις guest εμφανίσεις σε θάλασσες και ακτές. Έχεις σαν στόχο μέσα σε τρεις μήνες, όχι να κάνεις κοιλιακούς σταυρόλεξο και γράμμωση στον δικέφαλο, αλλά να εξαφανίσεις τις διατροφικές ατασθαλίες της χειμερινής περιόδου και να παρουσιαστείς στην πλαζ τουλάχιστον σαν πέρσι. Πράγμα δύσκολο!

Βέβαια θα μου πεις τώρα με την κρίση το δύσκολο είναι να καταφέρεις να πας διακοπές, αλλά ένα μπανάκι έστω και σε πισίνα θα το κάνεις και γνωρίζεις πολύ καλά πως «..ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον»!

Αν αποφασίσεις λοιπόν να γίνεις αθλητικός τύπος το αρχικό στάδιο είναι το στάδιο της επιλογής και οι επιλογές σου είναι ουκ ολίγες. Από jogging στο οικοδομικό τετράγωνο μέχρι zumba στη σχολή χορού και από δουλειές στο σπίτι ως διάδρομο στο γυμναστήριο. Ότι και να επιλέξεις το σίγουρο είναι πως δεν θα το κάνεις με ιδιαίτερη όρεξη, γιατί αν ήσουν fit θα ήσουν και του υπόλοιπους εννέα μήνες. Το στάδιο επιλογής του αθλήματος που θα σε «αναδείξει» διαρκεί μόλις κάποια δευτερόλεπτα, το στάδιο επιλογής του sport outfit σου όμως –αναφέρομαι στις κυρίες- κάποιες ώρες ποδαρόδρομου και περισυλλογής στα δοκιμαστήρια. Απόλαυσε τουλάχιστον αυτό…

Τελειώνοντας με τα διαδικαστικά ήρθε η κρίσιμη εκείνη ώρα να βγεις στην «αρένα». Ας μη γελιόμαστε, έχεις καιρό να μπεις σε διαδικασία εκγύμνασης. Για την ακρίβεια από τον Μάιο του προηγούμενου έτους.  Αν αποφασίσεις να μην γυμναστείς πριβέ, θα βλέπεις μονίμως να σε προσπερνούν από πιτσιρίκια μέχρι συνομήλικοι του παππού σου. Σε κάθε περίπτωση η πιο δύσκολη ώρα είναι αυτή μόλις ξαπλώσεις στο κρεβάτι. Τότε είναι που νιώθεις σαν να σε βαρούσαν μπουνίες εθελοντικά σε όλο το σώμα. Μη μασάς όμως, τα φαινόμενα αυτά εξασθενούν με τον καιρό.

Έχοντας πάρει πλέον αέρα και τον τίτλο του «παλιού», έχεις ξεπεράσει σε αντοχές τον παππού για να μη πω και το πιτσιρίκι. Έχεις συνηθίσει να βλέπεις τα ίδια πρόσωπα μερικά από τα οποία χαιρετάς και με το μικρό τους όνομα. Οι πόνοι και τα πιασίματα έχουν εξασθενίσει για τα καλά και μπορείς να κινείσαι και να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια.

Ακολουθεί το γνωστό και μη εξαιρετέο στάδιο του τερματισμού που έρχεται λίγο νωρίτερα από όσο νόμιζες. Νιώθεις τη στιγμή που θα βγεις στις παραλίες να πλησιάζει απειλητικά και δεν είναι πως έφτασες στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά κομμάτια να γίνει! Η προσπάθεια και μόνο αρκεί για να σου δώσει κάποια κιλά αυτοπεποίθησης. Στο κάτω κάτω το ζητούμενο δεν είναι να γίνεις body builder, μαραθωνοδρόμος, ούτε ολυμπιονίκης στην επερχόμενη διοργάνωση. Το να αποκτήσεις μια αίσθηση ευεξίας και να ξεμπαρκάρεις από τον καναπέ αρκεί. Ή μάλλον… αρκεί;;;

Κατερίνα Βασιλείου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.