[ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ] Ο Γιώργος Λέκκας ετοιμάζει: Μαρμελάδα φράουλα με πράσινο πιπέρι και δυόσμο

Mερίδες: 3 βάζα

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος βρασμού: 15-20΄

Υλικά

1 κιλό και 100 γρ. φρέσκες φράουλες

500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100ml χυμό μήλου

200 γρ. μέλι

15ml χυμό λεμονιού

10 φύλλα φρέσκο δυόσμο

10 κόκκους πράσινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ξεπλύνετε τις φράουλες κάτω από κρύο νερό. Στεγνώστε της φράουλες με μια βαμβακερή πετσέτα κουζίνας.  Καθαρίστε με κοφτερό μαχαίρι τα κοτσάνια τους και κόψτε τες στη μέση. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και αφήστε τις φράουλες για 3 ώρες. Ρίξτε το μείγμα φράουλας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Ρίξτε το χυμό μήλου και το μέλι. Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα για 15΄-20΄μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Αν βγάλει αφρούς η μαρμελάδα αφαιρέστε τους με τρυπητή κουτάλα. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε για 10΄. Ρίξτε το τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα και αδειάστε σε αποστειρωμένα βάζα την μαρμελάδα. Σφραγίστε με καπάκι και αναποδογυρίστε τα βάζα. Αφήστε τα ανάποδα για 2 ώρες να κρυώσουν. Είναι έτοιμα για αποθήκευση σε δροσερό μέρος για 4 μήνες.

Καλή σας απόλαυση!
Γιώργος Λέκκας

http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.