[ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ] με τον Γιώργο Λέκκα – Ψητό χοιρινό με δεντρολίβανο

Μερίδες 10

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος ψησίματος:  2 ώρες

 

 

 

 

 

 

Υλικά

2800 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
7 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία παρασκευής

Τοποθετήστε σε ένα ταψί το μπούτι. Ρίξτε λάδι και αλείψτε σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ δεντρολίβανο ψιλοκομμένο σε όλες της πλευρές. Τοποθετήστε τα κλωνάρια δεντρολίβανο πάνω από το κρέας και δέστε με σπάγκο ψησίματος.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 ° βαθμούς για 15-20΄. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 150 ° C . Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο στην προτελευταίας σχάρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βγάλτε το κρέας και αφήστε για 15 λεπτά πριν το κόψετε.

Καλή σας όρεξη!!

Γιώργος Λέκκας
www.lekkas-giorgos.blogspot.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.