[ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ] Ο Γιώργος Λέκκας ετοιμάζει: Cupcake σοκολάτα

Μερίδες 24
Χρόνος Προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 22-24΄

Υλικά

Για το μείγμα cupcake

2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 3/4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις3/4 φλιτζάνι τσαγ κακάο χωρίς ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του  γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτικό έλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι τσαγιού βραστό νερό

Για την κρέμα σοκολάτας

3 3/4 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
130 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό μαλακό
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Διαδικασία

Για το μείγμα cupcake: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια. Χτυπήστε με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα για ένα λεπτό. Ρίξτε το βραστό νερό και ανακατέψτε γρήγορα με το μίξερ χειρός για 1΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ετοιμάστε της θήκες για τα cupcake και ρίξτε το μείγμα με την βοήθεια σκούπ (εργαλείο για παγωτά και cupcake). Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήστε για 24 λεπτά. Βγάλτε και τα αφήστε να κρυώσουν.

Για την κρέμα σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια. Χτυπήστε με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέστε την σοκολάτα και χτυπήστε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε σε κορνέ την κρέμα. Τοποθετήστε τα cupcake σε πιατέλα και γεμίστε με το κορνέ την επιφάνεια. Πασπαλίστε με την θρυμματισμένη μπάρα σοκολάτας. Και βάλτε ζαχαρωτά σχέδια καρδιάς.

Καλή σας Απόλαυση!!

Γιώργος Λέκκας

www.lekkas-giorgos.blogspot.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.