[ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ] Ο Γιώργος Λέκκας ετοιμάζει: Κέικ σοκολάτας (στα γρήγορα…)

Μερίδες:  8

Χρόνος  Προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος ψησίματος: 30΄

Υλικά

6 αυγά χωρισμένα ασπράδια και κρόκους
200 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
200 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο)
100 γρ. ζάχαρη
75 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις κοσκινισμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη για 6΄μέχρι να ασπρίσουν και να γίνει αφράτο. Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε για 4΄. Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ χτυπήστε με μίξερ χειρός 6΄ τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και να γίνει μαρέγκα. Ρίξτε την λιωμένη σοκολάτα στους κρόκους και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια ρίξτε σταδιακά την μαρέγκα και διπλώστε με μια σπάτουλα απαλά. Προσθέστε τα αμύγδαλα. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Ρίξτε το μείγμα σε ένα αλευρωμένο τετράγωνο ταψί 25 εκ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 º C για 30 λεπτά μέχρι να έχει ψηθεί. Βγάλτε και αφήστε να κρυώσει. Κόψτε και σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!!

Γιώργος Λέκκας

http://lekkas-giorgos.blogspot.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.