Και όμως ανακάλυψαν την… αόρατη καρέκλα! (εικόνα)

aorati karekla 2

Πόσες φορές, ενώ είσαι ώρες στο πόδι ή περιμένεις έναν φίλο που σε έχει στήσει δύο ώρες έξω στο δρόμο ή στην χειρότερη περίπτωση σε έχει πιάσει ζαλάδα από τον ζέστη του Αυγούστου να μην έχεις τριγύρω σου μια καρέκλα να κάτσεις. Κι όμως υπάρχει λύση.Ήρθε η νέα φορητή καρέκλα που…την φοράς και περπατάς! Το καλύτερο όμως είναι ότι η καρέκλα αυτή είναι… αόρατη!

Πρόκειται για την Chairless Chair που φοριέται στα πόδια σαν ένας εξωσκελετός. Μπορείτε να τη φοράτε ενώ περπατάτε ή ακόμη και ενώ τρέχετε και όταν κουραστείτε με το πάτημα ενός κουμπιού, ασφαλίζει και μπορείτε να καθίσετε σε αυτό. Η συσκευή δεν αγγίζει το έδαφος για αυτό και φαίνεται σαν να κάθεστε στον αέρα.

Ένας ιμάντας στερεώνεται στους γοφούς και έχει λουριά που τυλίγονται γύρω από τους μηρούς. Ένα μεταβλητό αμορτισέρ δραστηριοποιείται και υποστηρίζει το σωματικό βάρος, το οποίο κατευθύνεται προς τα τακούνια των παπουτσιών. Η συσκευή αυτή λειτουργεί για περίπου 24 ώρες με μία μόνο μπαταρία 6V.

aorati karekla

Η ιδέα αυτή ήρθε στον 29χρονο Keith Gunura όταν εργαζόταν στα 17 του σε εργοστάσιο στη Βρετανία και επιθυμούσε να κάθεται οπουδήποτε και παντού. Σήμερα ο Keith Gunura είναι διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της noonee, την εταιρεία κατασκευής της συγκεκριμένης συσκευής, με έδρα τη Ζυρίχη.

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.